Eski polis, destek için desteksiz attı

Emekli polis müdürü Sir John Stevens “New York’ta 11 Eylül’dekine ya da Geçen yıl Madrid’deki benzer saldırılar yapabilecek kapasitedeki bu kişiler, İngiltere caddelerinde ellerini kollarını sallayarak dolaşıyorlar” dedi.


Sağlık Bakanı John Reid de emekli polisin uyarısına kulak verilerek parlamentodaki tasarıdan yana oy kullanılmasını istedi.


HÜKÜMETE DESTEK


Sir Stevens Sunday Times’a demecinde hükümetin Lordlar Kamarası’nın onayını beklediği tartışmalı terörle mücadele yasasının yaşamsal önem taşıdığını öne sürdü. Stevens, “Yasaya muhalefet edenler, karşı karşıya olduğumuz tehlikenin boyutlarını bilmiyorlar” deyerek bu yasa kapsamında, halkın can güvenliğini sağlamak için bazı kişilerin özgürlüklerinin sınırlandırılmasının doğal olduğunu savundu.


İngiltere Başbakanı Tony Blair de geçen hafta ülkede saldırı düzenlemeye hazır yüzlerce teröristin bulunduğunu bu kişilerin Afganistan savaşı sırasında bombalanan El Kaide kamplarında eğitim görmüş militanlar olduğunu söylemişti.


Independent on Sunday gazetesi ise, Blair’in bu görüşünü, kendi güvenlik yetkililerinin paylaşmadığını belirtti. “Hükümet seçimler öncesinde korkutma siyaseti mi izliyor?” diye soran gazeteye göre, İngiltere topraklarında gerçek terör tehdidi oluşturan 20-30 kişinin varlığından söz edilebileceğini belirtildi.


Hükümete terör zanlılarını yargısız gözaltında tutma yetkisi veren “terörizmin önlenmesi yasası” geçen hafta Avam Kamarası’nda kabul edilmişti. İşçi Parti’den 60 milletvekilinin muhalefet saflarında oy vermesi ile, sadece 14 oy farkla geçen tasarı yasalaşırsa İçişleri Bakanlığı bireylerin telefon ve internet kullanımı gibi haklarını sınırlayabilecek, ya da istihbarat doğrultusunda istediği kişileri ev hapsine alabilecek.


AÇIK GAZETE: İngiltere’de polis teşkilatı yapısı gereği belki de oldu bitti demokratik hakların kısıtlanmasından yanadır. Polise bırakılsa, sıradan polislere silah verilmeli, hatta idam cezaları geri getirilmeli… Eski Emniyet Müdürü’nün sahip çıktığı yasa, polis devleti özlemindekilere göredir… 

778790cookie-checkEski polis, destek için desteksiz attı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.