Eski savcının evinde ‘Ergenekon’ araması

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sabah saatlerinde Ertaç G’nin İstanbul’daki evine gelen polis, arama başlattı.


Avukatlık da yapan G’nin evindeki aramaların sürdüğü belirtildi.


İKİNCİ DURUŞMA PERŞEMBE GÜNÜ


“Ergenekon” soruşturması kapsamında haklarında dava açılan ve emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk ve eski İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Kemal Yalçın Alemdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu 46’sı tutuklu 86 sanığın yargılanmasına, perşembe günü devam edilecek.


Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki adliyede, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın dünkü ilk duruşmasına, önce aralarında Veli Küçük, Doğu Perinçek, emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin ve avukat Kemal Kerinçsiz’in de bulunduğu 46 tutuklu sanığın tamamı alındı. Daha sonra Kemal Yalçın Alemdaroğlu ve Ali Yasak’ın da yer aldığı 28 tutuksuz sanığın alındığı duruşmaya, İlhan Selçuk ve sağlık sorunlarını mazeret gösteren Ferit İlsever’in de yer aldığı diğer 12 tutuksuz sanık ise gelmedi.


Başkanlığını hakim Köksal Şengün’ün yaptığı mahkeme heyetinde, üye hakimler Hasan Hüseyin Özese, Sedat Sami Haşıloğlu yer aldı. Duruşma salonunda, iddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcılarından Mehmet Ali Pekgüzel ile Nihat Taşkın da hazır bulundu.
Katılımcıların salona alınmasının ardından saat (dün) 10.25’de başlayan duruşmada, pek çok avukatın ve sanık yakınının ayakta kalması üzerine Mahkeme Başkanı Şengün, tutuksuz sanıkların ifadelerinin ayrı bir günde alınmasını teklif etti.


Duruşmaya, saat 13.00’de ve 16.25’de iki kez ara verildi.


İkinci aranın ardından Mahkeme Heyeti, bazı sanıklar ve avukatlarının reddi hakim taleplerinin incelenmesine, diğer taleplerin de bu inceleme tamamlandıktan sonra değerlendirilmesini kararlaştırarak, duruşmayı 23 Ekim perşembe gününe bıraktı.
Bu arada Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ”Ergenekon” davasının ilk duruşmasında yaşanan sorunların ileriki günlerde aşılacağını düşündüğünü söyledi.
 

1068430cookie-checkEski savcının evinde ‘Ergenekon’ araması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.