Eskioğlu’ndan ‘Aşkolsun!’ kokteyli

Açık Gazete Genel Yayın Yönetmeni olan Eskioğlu’nun, Londra ve Londra’daki Türk toplumunu konu alan romanı “Aşkolsun! Adı aşkolsun…”un Papageno Restoran’daki tanıtım kokteyline 200’e yakın konuk katıldı.


Cahit Baylav ve arkadaşlarının müzik dinletisi de sunduğu kokteyde kitapları imzalayan Eskioğlu, Türkiye ve Londra’da romana gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu söyledi.


Gazeteci Eskioğlu, “Londra’daki içinde yaşadığım toplumu ve İngiliz halkıyla ilişkisini anlatmaya çalıştım… Genç yazar arkadaşlara örnek olmak isterim. Umarım ‘Aşkolsun’ bizden sonraki kuşakları, bizim hikayelerimizi yazıya dökmek için teşvik eder. İngiltere’deki sözlü tarihimiz de bir şekilde unutulmaz…” dedi.


24 Yayınevi’nin “Aşkolsun! Adı Aşk olsun”u tanıtım yazısı da şöyle:


“Yazar Faruk Eskioğlu bir gazeteci. Düşünce yükünü sırtında taşıyanlardan… Eskioğlu, ‘sermaye tarafindan öpülerek prens olmuş kurbağaların’ iş başında olduğu ‘tower’ ve ‘plaza’lardaki basının iç yüzünü anı-romanına taşıyor. Yalnız Türkiye’deki basın mı? İngiltere’deki ‘gazeteci’ gibi gazetecilerin ‘Bırakınız yapsınlar… Bırakınız geçsinler…’ düsüncesine karşı duruşunu da aktarıyor… Faruk Eskioğlu’nun kahramanı Edip, 12 Eylül karanlığında siyasi sürgün gittigi Londra’da sizi ağırlayacak. En eski pub’larından Spaniards Inn’de biranızı yudumlayacak, Camden Market’de gezecek, Hyde Park’ta güneşleneceksiniz. Edip ile birlikte Nisan’ı Londra’da adı ‘aşk’ olan bir aşkla bekleyeceksiniz… Eskioğlu alışılmışlığın dışındaki kurgusu, anlatımı ve ‘güzel Türkçe’siyle; fotoğraflarda yaşlanan anaların, gençlikleri yürek üstünde saklanan fotograflarda kalmış oğulların serüvenini sunuyor bize…”


“Aşkolsun! Adı aşkolsun…” Londra’da Türkçe kitapların satıldığı kitapevlerinden alınabileceği gibi “google.com”dan araştırılarak internetten de sipariş edilebilecek…


FOTOĞRAFLAR: Kadir Aktay

801990cookie-checkEskioğlu’ndan ‘Aşkolsun!’ kokteyli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.