Esnaf AKP’li Belediye Başkanı’na karşı ayaklandı!

DEMRE’DEKİ SEÇİM YARIŞI PAZARYERİNE TAŞINDI

Yerel seçimlerin üzerinden iki hafta geçti ancak seçmen tartışmaları bitmek bilmiyor. Antalya’nın Demre İlçesinde, AKP’li Belediye Başkanı Süleyman Topcu’nun kendisine oy vermeyen esnaflara, belediye personelleri ve zabıtalar aracılığıyla taciz ve tehdit ettiği iddiaları üzerine bir araya gelen yaklaşık 200 kişilik bir grup Pazaryerinde açıklama yaparak Topçu’yu protesto etti. MHP İlçe Başkanı Âlim Atabey, AKP’li Belediye Başkanı Topçu’nun kendisine oy vermeyen esnafların üzerinde baskı kurmaya çalıştığını öne sürerken, Başkan Topçu ise söz konusu esnafın kapalı Pazaryerinin önünü kapattığını iddia ederek herkesin kurallara uyması gerektiğini söyledi.

‘OY VERMEYEN ESNAFA BASKI YAPILIYOR’ İDDİASI DEMRE’Yİ KARIŞTIRDI

Demre’de AKP ile MHP arasında yaşanan seçim yarışı, Pazaryerine taşındı. Yerel seçimlerin üzerinden iki hafta geçmesine rağmen ilçede bitmek bilmeyen seçim tartışması, şöyle gelişti: İddialara göre, Demre Belediye Başkanlığını yeniden kazanan AKP’li Süleyman Topçu, kendisine oy vermeyen esnafları zabıta ve belediye personeli aracılığıyla tehdit etmeye başladı. Buna göre ilçedeki Cuma Pazarı’nda un ve yem ticareti yapan esnafın önünün, belediyeye ait araçlarla kapatılarak satış yapmalarının engellendiğini öne sürüldü.

‘ZABITA ARAÇLARINI ELLERİYLE KALDIRDILAR’

Bunun üzerine Pazaryerine gelen ve MHP’li olduğu belirtilen kalabalık bir grup, esnafların satış yaptığı alanı kapatan zabıta araçlarını elleriyle kaldırarak belediyenin bu uygulamasını protesto ettiler. Burada konuşan esnaflardan Mustafa Kofalak, satış yaptığı kamyonetin önüne zabıta aracını koyan zabıta çavuşunun, kendisine “Bu şekilde satarsan sat, satmazsan git memleketine” dediğini iddia etti.

‘ŞİMDİYE KADAR HİÇ BİR SORUN YAŞAMADIM’

Yaklaşık 5 aydır aynı yerde satış yaptığını ve şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadığını dile getiren Kofalak, “ Bize içeriden yer gösterdiler. Ben de ‘şurası olsun burası olsun inadım yok. Ama gelen müşteri ununu alıp gitsin, yola yakın bir yer olsun’ istedim. ‘Yok, olmaz’ dedi. Arabayı içeri çektik, bu sefer zabıta arabalarını buraya dayadı” iddiasında bulundu.

MHP’Lİ GRUP ESNAFA BASKI YAPILIYOR DİYE EYLEM YAPTI

Protestoların ardından bir açıklama yapan MHP Demre İlçe Başkanı Âlim Atabey, seçimi kazanan AKP’li Belediye Başkanı Süleyman Topcu’nun kendisine oy vermeyen esnaflar üzerinde baskı kurmaya çalıştığını öne sürerek, söz konusu baskılarla ilgili rahatsızlıklarını Topçu’ya ve resmi makamlara ilettiklerini kaydetti.

‘BASKILARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Baskıların halen sürdüğünü gördükleri için eylem yapma kararı aldıklarını dile getiren Atabey, “Belediye Başkanı bilmelidir ki, bize destek versin vermesin her zaman küçük esnafımızın yanındayız. Seçimler gelip geçmiştir. Kazanan kazanmış, kaybeden kaybetmiştir. 30 Mart’tan sonra kazanan belediye başkanı iktidar partisindendir. Rozetini çıkartıp herkese eşit bir şekilde belediye başkanlığını yapmasını istiyoruz. Burada küçücük esnafın ekmeğiyle oynanmasına MHP olarak hiçbir zaman göz yummayacağız. Bu baskılara boyun eğmeyeceğiz. Bunu da herkes bu şekilde bilsin, görsün” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI TOPÇU: ‘KİMSEYE YANLI DAVRANMIYORUZ’

Bir saat kadar süren eylem, güvenlik güçlerinin olay yerine gelmesiyle son bulurken, esnafların iddialarına ilişkin açıklama yapan Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, kimi esnafların kapalı Pazaryerinin girişini kapattığını öne sürdü. Söz konusu esnafa yer göstermelerine rağmen buraya gitmediklerini öne süren Topçu, kimseye yanlı davranmadıklarını belirterek herkesin kurallara uymak zorunda olduğunu dile getirdi.

1562170cookie-checkEsnaf AKP’li Belediye Başkanı’na karşı ayaklandı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.