Esnafın “Vildan Abla”sını yitirdik…

Toplumun sevilen siması Vildan Yetişal (55) yaşamını 17 Kasım günü yitirdi. Geçen Cumartesi günü İAKM-Cemevi’nde dostlarınca anılan Vildan Yetişal, Salı günü saat 11’de İAKM-Cemevi’nde yapılacak tören sonrasında Tottenham’da White Hart Lane Mezarlığı’na defnedileceği öğrenildi.

Çeşitli marketlerde edindiği deneyim sonrasında “Shop Designer” olarak çalışan Yetişal, bakkal ve süpermarket tasarımcılığını uzun yıllar sürdürdü. Esnafın yakından tanıdığı Yetişal, başta kadın hakları olmak üzere sosyal konularda duyarlılığı ile de tanınıyordu.

Ferhan Yetişal, ablası Vildan’ı şöyle anlattı:

“27 Mayıs 1960 ihtilal günü doğmuştu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Spor Akademisi’ni bitirdi. Alman hastanesinde Dr Kut hocanın süpervizyonu ile fizyoterapi ihtisasını yaptı. Öğrenim hayatı boyunca çeşitli basketbol klüplerinde oynadı. 1989’da Londra’ya geldi. 2009’da kanser teşhisi ile bir dizi tedavi ve ameliyatlar geçirdi ve bu hastalığa karşı dirayetle kendini ve hayatı savundu. Toplumumuz içerisinde bu hastalıkla mücadele eden birçok kadına dayanışma sundu. Ne yazık ki 2016 Temmuz’unda annemizin kaybından sonra direnci oldukça azaldı ve 17 Kasım’da da hakkın rahmetine kavuştu.”

“Vildan türkiyeli toplumumuz içerisinde çok sevilen bir kişilikti” diyen Ferhan Yetişal, şöyle devam etti:

“Vildan 2011’de CEFTUS ‘Kadın Rol Model’ ödülünü aldı. Hayata haylaz bir çocuk coşkusuyla bağlıydı ve herkese bu duyguyu geçirirdi. Londra toplumunda çok farklı çevrelerden insanın hayatlarında ayak izleri vardır. Çok koyu Fenerbahçe ve Arsenal taraftarıydı. vildan bir sinema aşığıydı, bize bıraktığı çok kapsamlı bir eski film (siyah beyaz) film arşivi var. Londra türk film festivalinin başından beri en büyük destekçilerinden biri olmuştur. Vildan’ı hep tatlı huysuzlukları, yufka yüreği, affedici yönü ve hayatı dolu dolu yaşamasıyla hatırlayacağız.”

Gazetemiz olarak Vildan Yetişal’ın sevenlerine başsağlığı diliyoruz…

2030030cookie-checkEsnafın “Vildan Abla”sını yitirdik…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.