Esra’nın yaşaması ilik nakline bağlı

Kanserle 3 yıldır savaşan Esra Şen, ilik kanserini yenmek için nakil olmayı ve uygun dönörü bekliyor. Yaşadığı ülkede bugüne kadar uygun donör bulamayan Esra, kanı uyabilecek duyarlı insanlardan yardım istiyor.

2009 yılında ilk kez yakalandığı ilik kanserini 8 ay süren tedavi sonunda yenen genç kadın, bu süreçte yakalandığı enfeksiyon sonrası iki kez ameliyat geçirdi. Aradan iki sene geçtikten sonra hastalığının tekrarlandığını öğrenen Esra, karnındaki 5 aylık bebeğini kemoterapi görmek için düşürmek zorunda kaldı.
6 yaşındaki oğlu şeker hastası olan talihsiz kadın, doktorlarının güçlü bir kemoterapi tedavisi uyguladığı sırada kaptığıenfeksiyonlar sonucu yüzünün sağ tarafını şu anda kullanamıyor.

Türkiye’den uygun donör bekliyor

5 aylık süren tedavi sonunda ikinci kanseri de yenen aslen Adanalı Esra, doktorlarının ‘artık kemoterapi tedavisi sonuç vermez ilik bulmak zorundasın’ demesi üzerine uygun ilik arayışına girdi. Esra; ‘doktorlar Türk olduğum için Türkler’den uygun donör bulmamın daha yüksek ihtimal olduğunu söylüyor. Burda çok araştırdık, bulduk ama yeterli gelmediği için nakil yapılamadı.Şu an acil ilik arayışındayız. Ben Türkiye’deki duyarlı insanlarımızdan donör olmalarını rica ediyorum’ diye konuştu.
İlik tüpü yetersiz

Yaşaması ilik nakline bağlı olan Esra, Türkiye’de donör olmak isteyenlerin hastanelerde yeterli ilik tüpü bulunmadığı için kan veremediğini söyledi.
Yetersiz ilik tüpü konusunda Türkiye’deki Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçtiklerini ancak bugüne kadar bir sonuç alamadıklarını söyleyen Esra, ‘donör olmak için özel bir tüpe kan veriyorsunuz. Bu tüplerden yeterli sayıda olmadığı söylendi. Ne zaman geleceği de belli değil. Ülkemizde de bir çok ilik kanseri hastası var. Onlar da ilik arayışında. Donör olmak isteyenler de bu tüp olmadığından kan veremiyor’ dedi.

İlik vermek zor değil

İlik naklinin kan vermek gibi bir işlem olduğuğunu söyleyen Esra, bu naklin de kan verme işlemi gibi yapıldığını, bir makine yardımıyla dönüşüme uğrayan kanın hastaya nakledilebildiğini söyledi.

Türkiye ve İngiltere’deki Türklerden yardım bekleyen Esra’ya, donör olmak isteyenler 00 44 7922 227 241 ve 07593 227 775numaralarından ulaşabilecekler.

845760cookie-checkEsra’nın yaşaması ilik nakline bağlı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.