Etek giyen İskoç erkekleri kızdırdı

Başkent Varşova ve Krakov yerel hükümet yetkilileri, Polonyalılara etek kaldıran alkollü İskoç erkeklerine kilt giyme yasağı getirmeyi planlıyor.

Etek kaldıran teşhirci İskoç erkeklerini ‘saygısızlıkla’ suçlayan Polonyalı Agnieszka Gaspar (23), ”Her köşede kilt giymiş bir İskoçyalı’ya rastlamak mümkün. Aşırı alkol alan İsvec erkekleri, eteklerini kaldırarak teshir ediyorlar ” dedi. Gaspar, “Bu, İskoçyalı erkeklere yakışmayan bir davranuş” diye konuştu. 

İskoçyalı turistlerin, bira ve sigaranın ucuz olması nedeniyle Polonya’yi tercih ettikleri belirtiliyor.

Şikayetlerin artması üzerine yerel polis harekete geçti…Konuya ilişkin bir açıklama yapan yerel polis yetkilileri, kilt’in yasaklanmasının mümkün olmadığını fakat, İskoçyalı turistleri kiltlerini herzaman aşağıda tutmaları yönünde uyaracaklarını söyledi.

AB: KİLT KADIN GİYSİSİ

AB’nin resmi istatistik kuruluşu Eurostat, İskoç erkeklerinin yüzyıllardır giydikleri kilt’i kadın giysisi olarak sınıflandırmıştı. İskoçları çileden cıkaran karar yoğun tepki almıştı. Eurostat, tepkiler üzerine geri adım atıp kilti erkek giysisi olarak kabul etti.

Öte yandan, Sean Connery, Prens Charles, Mel Gibson gibi ünlülerin de giydiği kilt’in, erkeklere kendilerini “1,5 erkek” gibi hissettirdigi belirtiliyor.1746 yılında Prens Charlie’nin yenilgisinden sonra İskoçya’da kilt, ekose bir şey giyen ya da gayda çalanlar altı ay hapse atılıyordu.

Bu yasak 1782 yılında kalktı. I. Dünya Savaşı’nda İskoçlara kilt hazırlamak için İskoçlar bir sıra halinde diz üstü çöktürülüyor, baştan başa kumaş tutuluyor, ölçü alınıyordu.

Kilte verilen isimlerden bazıları: Kızılderili çadırı, uçurtma, piknik kilimi, el planörü, uyku tulumu, duş perdesi…1950’li ve 60’lı yıllarda Edinburgh Ulaştırma kilt giymiş erkeklerin tramvayın üst katına çıkmasına izin vermiyordu. Gerekçe olarak da aşağı kattaki kadınların korkmalarını gösteriyordu.

1148700cookie-checkEtek giyen İskoç erkekleri kızdırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.