“Çeteler toplumun imajına da zarar veriyor”

Hackney Belediye Meclis Üyesi Feryal Demirci’nin önderliğinde, 6 Kasım Cuma günü saat 10-12 arası Hackney Belediyesi’nde “Toplumdaki çeteleşme ve şiddet” konulu bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Tottenham Milletvekili David Lammy, Hackney Milletvekili Dianna Abbot ve Türkçe ve Kürtçe konuşan toplumun yoğun olarak yaşadığı Hackhey, Haringey, Islington ve Enfield bölgesindeki emniyet amirleri, belediye meclis üyeleri ile sivil toplum ve kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Milletvekili Lammy, çeteleşme ve şiddet olaylarının Türkçe ve Kürtçe konuşan toplum ile özdeşleştirilmeye çalışılmasını kınayarak “Sorun küçük çetelerin çatışması boyutunun ötesindedir. Çetelerin arkasındaki organize suç örgütleri çökertilmelidir. Bunun için de toplumlar arası iletişimin ve polis ile işbirliğinin geliştirilmesi gerekir” dedi.

Toplantıya katılan bölge emniyet müdürleri de “huzurlu bir ortam yaratılmasında herkese görev düştüğü” ortak görüşünü savunarak, sürdürdükleri ciddi çalışmaların sonuçlarının süreç içinde görülebileceğini belirttiler.

Demirci de toplumun bütün kurumlarıyla bu sorunun çözülmesini istediğini vurgulayarak, toplantıya olan ilginin de bunu gösteridğini dile getirdi.

Demirci toplantı sonrasında daha somut adımların atılabileceği bir çalışma programı için kolları sıvayacaklarını da sözlerine ekledi.

826470cookie-check“Çeteler toplumun imajına da zarar veriyor”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.