Ethem davasında müdahale

Saldırı çok siddetli, yaralılar var sağlık ekibi yerinde müdahele ediyor ancak bir kişi hastaneye kaldırıldı.

Polis gaz bombalarıyla saldırıyor, plastik mermi kullanıldığı iddia ediliyor.

11.38

Duruşma 2 Aralak tarihine ertelendi. Adliye dışında polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ediyor:

11.30

Şahbaz’ın avukatları adil yargılanma talep edince salon gerildi.

11.21

Avukat Murat Yılmaz: “Polis ve jandarma işlediği her suçta yargı tarafından korunursa. Suçu teşvik eder. Polis insanları katletmeye devam eder. Delileri karartan devlet Kurumlarıdır. Savcılık ve emniyet kurumsal olarak delilleri karartıyor. Sayın Başkan, eğer bu yargılamayı adil biçimde yapamayacaksanız bu davadan çekilin. Bizi bu kararlarınızla yıldıracağınızını sanıyorsanız yanılıyorsunuz! Bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Şüpheniz olmasın!

Sanığın kaçma ihtimali yok diyorsunuz. Sanık kaçtı zaten! Fark etmiyor musunuz? Ağustos ayında Urfa’ya atanması kaçırma değil mi? Bir daha buraya getiremezsiniz. Bütün iç hukuk yollarını tıkadınız. Adalet umurunuzda değil sayın Hakim. Ama umurunuzda olmak zorunda. Yargıyı 12 Eylül’de asker ayaklar altına almıştı. Şimdi polis yargıyı ayaklar altına alıyor. Dürüst olmak yüreklilik ister. Vicdan da tam burada yatar! “

11.02

Mahkemenin, katil polis Şahbaz’ın tutuksuz yargılanması kararını vermesi üzerine avukat Murat Yılmaz “Öyle anlaşılıyor ki sanık polis bu yargılama sonucunda aklanacak. Sanığın polis olması sebebiyle korunacağı, bu mahkemede adil yargılama olmayacağı açığa çıkmıştır” dedi.

10.56

Mahkeme, sanık polisin kaçma ve delil karartması şüphesi olmadığı gerekçesiyle tutuklanması talebini reddetti. Sanığın savunması SEGBİS yani telekonferans yoluyla Urfa’dan alınacak.

Mahkemenin kararı salonda bulunanlar tarafından alkışlarla protesto edildi.

10.43:

Hakimler iddanameyi sanık olmaksizin hukuksuz bir şekilde okumaya devam ediyor. Eğer Ahmet Şahbaz için bir sonraki mahkemede zorla getirme kararı çıkmazsa avukatlar bu durumu protesto etmek adına mahkeme salonunu terk edecekler.

Avukatlar iddianamenin okunmasına karşı çıkıyor. “İddianame sanık polisin yüzüne karşı okunmalı,yakalama kararı çıkarılsın!”

10.42

Savcı, kaçma ve delilleri karartma şüphesi olmadığı gerekçesiyle, sanık polis Şahbaz’ın duruşmaya gelmeme mazeretinin kabul edilmesini ve hakkında tutuklama kararı çıkarılmamasını istedi.

Mahkeme karar için duruşmaya ara verdi.

Saat 10.20:

‘Hepimiz Ethemiz Öldürmekle Bitmeyiz’ sloganı atılıyor. Ahmet Şahbaz duruşmaya gelmedi, duruşma sanıksız olarak devam edecek.

Saat 10.00:

Davanın 140 avukatı var. Şu anda salondaki avukat sayısı 250 civarında. Avukatlar için oturacak yer kalmayınca izleyicileri çıkartmak istediler. Avukatlar, ayakta dururuz kimseyi çıkartmayın dediler. Jandarma etten duvar örmüş durumda. Hakim ile avukatlar göz teması kuramıyor.

Ankara Adliyesi C Kapısı önünde kitle bekliyor.

ÖDP, Gençlik Muhalefeti, ESP ve birçok örgüt, parti sivil toplum kuruluşu Ankara Adliyesi önünde.

Duruşma salonunda polis köpekleriyle bomba araması yapılıyor.

‘Faşizme karşı omuz omuza’ sloganı atılıyor. (Gerçek Gündem)

1400000cookie-checkEthem davasında müdahale

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.