“Ethem için eylem günü…”

Serbest bırakılma gerekçesi olarak eylemin meşru müdafa sınırları içinde kaldığı savunuldu.

AVUKATI’NIN TEPKİSİ

Evrensel’e konuşan Ethem Sarısülük’ün avukatı Kazım Bayraktar ise, Başbakan’ın polisi koruyan sözlerinin yargıda karşılığını bulduğunu söyledi. “Bir katil zanlısının bunca kamera görüntüsüne rağmen, tanıklara ve bilirkişilere rağmen serbest bırakılması mümkün değil” diyen Bayraktar, kararın açıkça siyasi olduğunu ifade etti.

Kararın gerekçesinde kamera görüntülerinden, tanıklardan, bilirkişi ve otopsi raporlarından bahsedilmediğini belirten Bayraktar şunları söyledi: “Gerekçeye sadece bu polisin yalanları yerleştirildi. Böyle gerekçeli karar olmaz. Böyle bir hakimlik de olmaz. Hakim görevini kötüye kullandı, Biz iç hukuk yoluyla sonuç alabileceğimize inancımızı kaybettik. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvuru hazırlıklarımızı başlattık.”

Ailenin suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada 7 gün sonra olay yerinde ancak keşif yapılabilmişti. Daha sonra ortaya çıkan olaya ilişkin görüntülerde kitlenin üzerine yürüyen polis memuru Ahmet Şahbaz’ın havaya 3 el ateş ettiği, üçüncüsünün Ethem’in başına isabet ettiği ifade edilmişti.

ARINÇ’TAN AÇIKLAMA

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklama yaparak gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Ethem Sarısülük’ün davasına ilişkin bir soruya Arınç, konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek şöyle konuştu:

“Malesef Ethem Sarısülük hayatını kaybetti. Tanrı’dan rahmet diliyorum. Bugün itibariyle bir polis memuru hakkında onun tabancasından çıkan bir kurşun ile ölmüş olabileceği ile ilgili yargıda bir gelişme olmuştur. Tutuksuz yargılanması bu konudan aklandığını göstermez. Yargı süreci sonucunda verilecek kararın adil bir karar olması yönünde beklentimiz var.”

ETHEM’İN VURULMA ANINI İZLEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

1387050cookie-check“Ethem için eylem günü…”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.