Ethem’in dosyasında üç çelişki

Olay yeri incelemesi 6 gün sonra yapıldı. Hakim “Sekme olabilir” kanaatine vardı ama bilirkişi tersini söylemişti…

Ethem Sarısülük’ü vuran polis memuru Ahmet Ş.’nin “meşru müdafa” gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına aile itiraz etti. İtiraz dilekçesinde, şüphelinin çekilme talimatına rağmen ileriye atıldığı, ateş etmeden de kurtulma olanağına sahip olduğu anlatıldı. Dilekçede, şüpheli polisin yerde yatan göstericiyi rahatlıkla tekmeleyebildiğine de dikkat çekildi.

6 gün geciken inceleme

Ethem Sarısülük dosyasında dikkat çeken bazı ayrıntılar ve çelişkiler ise şöyle:

– Polis olay yeri incelemesini, Sarısülük’ün vurulmasından 6 gün sonra, 7 Haziran’da savcılıktan gelen talimat üzerine yaptı. Yani vurulma görüntüleri olmasaydı faili meçhul kalacaktı.

– Ahmet Ş. savcılıkta havaya ateş ettiğini belirtirken, mahkemede, üçüncü ve son atış sırasında bileğine taş geldiği için namlu pozisyonunun değiştiğini ileri sürdü. Ancak hakim bu çelişkiyi dikkate almadı. Ayrıca keşif incelemesi yapan 2 jandarma bilirkişisi “sekme izi olmadığı” yönünde rapor gönderdi. Buna rağmen hakim tutuksuz yargılamaya karar verirken “sekme olabileceğini” belirtti.

– Kullanılan tabancanın Ahmet Ş.’ye ait olduğu 20 Haziran’da UYAP üzerinden online olarak anında savcılığa gönderildi. Ahmet Ş. 4 gün sonra ifadeye getirildi. Bu sürede nöbetçi hakim de değişti.

Tanık tutuklandı

Ethem Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar, “Ethem’in öldüğü anda orada olan ve tanık olarak dinlenmesini istediğimiz 2 kişi gözaltına alındı. Tüm tanıkları alacaklarından kuşku duyuyoruz” demişti. Sözkonusu kişilerden birinin, geçen hafta Gezi eylemlerine katıldıkları için “örgüt üyesi olmakla” suçlanan Şahin İmga olduğu ortaya çıktı. İmga, tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildi. (Kemal Göktaş / Vatan)

1387450cookie-checkEthem’in dosyasında üç çelişki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.