Etme bulma dünyası

Haber Rum basınından; Rum Meclisi Kurumlar Komitesi’nin, finansal sistemi ele aldığı toplantı sırasında, Rum tarafındaki bazı değerli evrak sahipleri Meclis binası önünde protesto gösterisi yaptıktan sonra zorla Meclis binasına girmişler.

Sorunlarının çözülmesini isteyen değerli evrak sahipleri meclis binası içerisindeki polisleri iterek “hırsızları dışarı çıkarın” sloganları atmışlar ve Meclis binasına hasar vermişler.
Gazete ayrıca Çok Çocuklu Aileler Örgütü’nün ve engellilerin de, ödeneklerdeki bazı kesintiler ve azaltmaları protesto etme amacıyla Rum Meclisi önünde toplanacağını, AKEL’in gençlik kolu EDON’un “Troyka’nın ileri götürdüğü tek taraflı önlemleri” protesto ederek Maliye Bakanlığı önüne gideceğini, oradan Meclis’e yürüyeceğini, POED, OLTEK, OELMEK eğitim örgütlerinin eğitimi yaralayacak memorandum önlemlerinin oylanmasına karşı mücadelelerine devam etmek üzere Maliye Bakanlığı önünde toplanacağını ve EDON gibi Meclis’e yürüyeceğini belirtiyor.

Bitmedi; Rum Demokratik İşçi Federasyonu (DEOK) Genel Sekreterliğinin de memoranduma karşı topladığı ilk 2 bin imzalı bildiriyi iletmek üzere Meclis’e gideceğini yazıyor gazete…

***

Öyle der büyükler. Kim ne yaparsa er ya da geç karşılığını bulur. İyiyse iyi, kötüyse kötü…

Kimse için kötülük temenni edilmez ancak Rumların bugünkü durumu “etme bulma dünyası” dedirtiyor.

“Fakir Türkleri biz paramızla satın alırız” diyen Rumlar kendi dertlerine düşünce Türkleri unuttular gibi. Türkiye ile ilgili eleştirileri azaltmaları da Troyka’nın kendilerine çektiği ayarın farkına varmasından olsa gerek.

Kuzey Kıbrıs’ın her adımına çelme takan, her gelişmesini baltalayan Rumları ancak böyle bir sıkıntı susturabilirdi.

***

Rumlar AP’den çıkan son kararı “AB bütçesinden Kıbrıs Türk finansmanının kurumsallaşmasına ilişkin ikinci hareket” olarak nitelendirerek Stefan Fule’ye ateş püskürdüler. “Kıbrıslı Türklerin düzeyinin yükseltilmesine ilişkin Füle’nin öneri raporu” olarak adlandırdıkları raporda canlarını sıkan hususlar –kendi ifadeleriyle- şunlar:

“ **Sayıştay’ın, Kıbrıs Türk finansman programının, genellikle şüphe ortaya koyduğu ve Bütçe Komitesini ve Bütçe Denetleme Komitesini, 2014-2020 yeni Çok Yıllı Mali Çerçeve müzakere edildiği zaman, bu kararın bulgularını göz önünde bulundurmaya davet ettiği yönündeki hükümlerini içeriyor. Ancak, kötüsü hafifletiliyor, çünkü bu sürecin mevcut Mali Tüzüğe göre yönlendirileceği belirtiliyor.

** Orjinal taslak, KKTC’deki Yayla’da tuzdan arındırma projesinin yürütülmesi başarısızlığına ilişkin özel sorumluluğu Türk Ordusuna yüklerken, Ivelo Kalfin Komisyon’dan talimat alarak, TC güçleri tarafından engellenmesine rağmen, projeyi üstlenen konsorsiyumun Kıbrıs Rum yüklenicisine de (Caramondani Desalination Plants Ltd.) geri çekilmeye ilişkin sorumluluk yükledi.

** Programın düzgün uygulanmasına ilişkin özel bir tehlikenin, Kıbrıs’ın Kuzey kesimindeki taşınmaz malların yüzde 78’inin, yasal olarak Kıbrıslı Rumlara ait olduğuyla ilişkilendirildiği kabul ediliyor.”

Kıbrıslı Türklerin nefes almasına dahi tahammül edemeyen Rumlar, Kıbrıslı Türkler açısından pekte ahım şahım olmayan bu rapora bile tahammül edemediler. DİKO AP üyesi Antigoni Papadopulos söz konusu değişiklik ve aynı zamanda raporun tümü için komisyonun yöntemlerini kınadı
.
Görüldüğü gibi her zaman onlardan yana olanlar bir kerede bizim haklılığımızı onaylayınca yer yerinden oynuyor. Geçen ay Downer, bu ay Fule kötü adam olarak manşetlere taşınırken, insan “eden bulur” diyor ister istemez…

1620820cookie-checkEtme bulma dünyası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.