Etsiz pazartesiler son buluyor

California-Davis Üniversitesinden Frank Mitloehner, Amerikan Kimya Derneğinde sunduğu araştırmada, sera etkisi yaratan gazların salımının azaltılabileceğini, ancak bunun daha az et ya da süt tüketmekle yapılamayacağını belirtti.

Mitloehner, inek ve domuzların iklim değişikliğini artırdığına ilişkin genel anlayışın bilimsel olarak hatalı olduğunu öne sürdü.

Daha az et ve sütün yoksul ülkelerde açlığı artırmaktan başka bir işe yaramayacağını savunan bilim adamı, gelişmekte olan ülkelerin daha az sera etkisi yaratan gaz salacak daha fazla gıda üretimi için batılı ülkelerin tekniklerini benimsemesi gerektiğini belirtti.

Bilim adamı, gelişmiş ülkelere de petrol ve kömür kullanımını azaltma önerisinde bulundu.

Mitloehner, büyükbaş hayvanların, atmosferdeki sera etkisine yol açan gazların salımındaki sorumluluklarından ötürü çevre için motorlu taşıtlardan daha tehlikeli olduğunu iddia eden 2006’daki BM raporunun toplumu iklim değişikliğinin asıl nedenini aramak ve bununla mücadele için “gerçek yollar” bulmaktan alıkoyduğunu da savundu.

Et tüketiminin iklim değişikliğine yol açtığı bulgusu üzerine “etsiz pazartesi” ya da “daha az et=daha az iklim değişikliği” kampanyaları başlatılmıştı.

774130cookie-checkEtsiz pazartesiler son buluyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.