‘Ev alıp kiraya verme zamanı’

Alp Ceylan, “mortgage” sağlayıcı finans uzmanı olarak Açık Gazete’nin sorularını yanıtladı. İngiltere genelinde ev fiyatları ve faiz oranlarının düştüğünü belirten Ceylan, yatırım amacıyla ev alarak krizi fırsata dönüştürmenin mümkün olduğunu öne sürdü.


İngiltere’deki ev sahiplerine de seslenen Ceylan, bu dönemde daha uygun mortgage alarak aylık kredi ödemelerini düşürmelerini önerdi. Ceylan, “Bankalar yeni mortgage isteyenlere ücretsiz avukat ve evin değerini saptayacak uzman sağlamaktadır. Ev sahiplerine yeni bir mortgage bulmak masrafsızdır. Özellikle bu dönemde yeni mortgage araştırmakta yarar var…” dedi.


Ev fiyatlarındaki düşüşü “Dibe az kaldı” diye nitelendiren finans uzmanı, 2009’dan sonra piyasalarda düzelme ve ev fiyatlarında bir çıkış beklendiğini söyledi.


Alp Ceylan, Türkiye’de çalıştığını kanıtlayabilen Türk vatandaşlarının da İngiltere’de ev almak için İngiliz bankalarından “mortgage” sağlayabileceklerini belirterek, Strategy Finance’in bu konuda da hizmet verdiğini sözlerine ekledi.


AYRINTILI BİLGİ İÇİN: 0845 601 71 64 ya da www.strategyfinance.com
FOTOĞRAF: Alp Ceylan

816460cookie-check‘Ev alıp kiraya verme zamanı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.