Ev sahipleri ve acenteler dikkat!

Tasarının yürürlüğe girmesinden sonra West Green Road üzerinde bulunan Çiçek Grup’ta konunun uzmanlarının katıldığı bilgilendirme içerikli bir basın açıklaması gerçekleştirildi. 20 Mart’ta gerçekleştirilen basın açıklamasına Çiçek Grup’tan Yusuf Çiçek, Devon ve Somerset İtfaiye yetkilisi Mark Healy, Kent bölgesi Yangın ve Kurtarma Servisinden Mark Cuthbert ile Fire Aid Kit CEO’su Poul Evans katıldı. Konuşmacılar, ev sahipleri ve emlak acentalarına uyarıda bulunarak yasal zorunluluğa dikkat etmeleri uyarısında bulundu.

Yangından koruma Kiti nedir?

Yangından koruma kiti yangın esnasında alevlerden kendinizi korumanızı sağlayacak ve kurtarılana kadar kendinize gerek güvenlik gerekse de oksijen anlamında zaman kazanmanızı sağlayacak bir çanta. Bu çantanın içerisinde, yangın alarmı, 15 dakikalık oksijen tüpü, yangın battaniyesi, yerinizi belli edecek korna, yangının odaya girmesini önleyecek köpükler ile çekiç bulunuyor. İtfaiye yetkilileri tarafından özel olarak tasarlanan bu çanta her türlü yangın şekli düşünülerek tasarlanmış, ve her bir konut icin birebir incelenerek hazirlanacak yangindan kurtulma planlari dahil edilmistir. Özellikle İngiltere gibi balkon geleneğinin olmadığı apartmanlarda yangın esnasında evlerin içinden dışarı çıkılmasının zorluğuna dikkat çeken itfaiye yetkilileri yasalarla zorunlu hale getirilen bu kitin hayat kurtaracağını söylüyor.

Sigorta Sirketleri para ödemeyebiliyor Bediyeler ceza yağdırıyor

Yangından koruma kitini bulundurmayan ve evinde yangın çıkan vatandaşlara bir darbede belediyelerden ve sigortalardan vuruluyor. Yasal bir zorunluluk olduğu için ev sahiplerinin evlerinde bulundurması gereken bu çantaları edinmeyen ve evinde yangın çıkan kişilere sigortalar para ödemeyi ret edebiliyor. Bir diğer konu ise belediyelerin ev sahiplerine önlem almadıkları, apartman veya mahalle güvenliğinin tehlikeye attığı için verdiği cezalar. Bu cezaların 20-30 Bin Pound’a vardığını belirten yetkililer vatandaşları kötü senaryoya karşı uyarıyor.

Vatandaşın düzenlemeden haberi yok!

Basın açıklamasına katılan ev sahipleri ve emlak acentalarının temsilcileri bu düzenlemeden haberdar olmadıklarını söyleyerek konuyu Türkiyeli topluma duyurdukları için yetkililere teşekkür ettiler. Özellikle verilen ceza kağıtlarını gören ve miktarlar karşısında şok olan vatandaşlar, bir an önce yangın koruma çantası alacaklarını belittiler. Yangından koruma kitini ev sahipleri ve evlerin menagmentını gerçekleştiren emlak acentalarının kesinlikle kiracılara sağlaması gerekiyor.

Yusuf Çiçek:Her eve, herkese lazım

Yangın önleme kiti’nin Türkiyeli topluma tanıtılmasında büyük emek harcayan Yusuf Çiçek, basın açıklamasında yaptığı konuşmada yasal düzenlemenin ötesinde yaşam için gerekli olan bu çantanın bir an önce edinilmesi gerektiğini söyledi. Yangın önleme kiti ile ilgili daha detaylı bilgiyi 020 8888 9898 yada 0844 826 2858 telefon numaralarından ya da “Ciçek Group 323 Westgreen Road, Haringey London, N15 3PA” adresindeki Çiçek Grup’tan alınabilecek.

Yangından koruma kiti alan ev sahiplerine ücretsiz eğitim verildiğini de belirten Yusuf Çiçek, tüm vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı…

850740cookie-checkEv sahipleri ve acenteler dikkat!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.