‘Eve Dönüş’ Londra’da

78’liler İngiltere Girişimi tarafından gösterime sokulacak olan film, 25 Şubat Pazar 8.45, 3, 10, 17  Mart Cumartesi 1.30 ve 20 Mart Salı günü 6.00’da Dalston bölgesindeki Rio Sineması’nda izlenebilecek.


Limon Yapım adına Hayri Aslan’ın yapımcılığını üstlendiği Eve Dönüş; bir ihtilalin gölgesinde sadece yaşamsal varlıklarını devam ettirebilmek adına hayat mücadelesi veren fakir bir işçi ailesinin, traji-komik olduğu kadar duygulu ve yaralı hikayesini beyaz perdeye taşıyan muhteşem bir dönem filmi
Güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken ‘Eve Dönüş’ Mehmet Ali Alabora, Sibel Kekilli, Savaş Dinçel, Atlan Erkekli gibi başarılı oyuncuları da bir araya getiriyor.


Film,12 Eylül 1980 darbesinin hemen sonrası başlıyor… Ülke, ardı ardına gerçekleştirilen operasyonlar ve tutuklamalarla çalkalanmaktadır. İstanbul’un yoksul bir mahallesinde, küçük ailesiyle birlikte hayat mücadelesi veren fabrika işçisi Mustafa, bir gece siyasî şube polisleri tarafından ‘örgüt bağlantısı’ iddiasıyla gözaltına alınır. Ve kahramanımızı, Emniyet Müdürlüğü’nde, gerçekte hiç ilgisinin olmadığı illegal bir grubun kilit elemanı olarak yaftalamaya çalışan vahşi bir işkence süreci başlar. Mustafa 22 gün sonra suçsuz bulunup salıverildiğinde ise artık gerçek kimliğini bile doğru düzgün hatırlayamayan yitik birine dönüşmüştür…


Film 12 Eylül darbesini yeniden tartışmaya açması bakımından önem taşıyor. 78’liler Vakfı, son yıllarda darbecilerle hesaplaşmak için mücadele yürütüyor. Hatta bu filmin çekiminde Ömer Uğur ve bazı oyunculara danışmanlık yaptıkları da biliniyor.


Film tarihimizi bilince çıkartarak darbecilerden hesap sorulmasının unutulmaması gerektiğini gösteriyor.


‘Eve Dönüş’ klasik bir sinema filminin ötesinde belgesel öğeler taşıyan bir film izlenimi vermekte. İzleyiciyi döneme ilişkin sorgulamaya itiyor. Film, ‘sıradan bir işçiye bu işkenceler yapılmışsa dönemin muhatapları olan solculara neler yapılmıştır’ dedirtir nitelikte… Filmle ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler 020 72419410 numaralı telefonu arayabilir.

799480cookie-check‘Eve Dönüş’ Londra’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.