‘Eve Dönüş Yasası bir işe yaramadı’

Pamukoğlu, Erciyes Üniversitesi Stratejik Etüt ve Tarih Araştırmaları Kulübü tarafından düzenlenen ”Kaynakları ve Sonuçları ile Dünya’da ve Türkiye’de Terörizm” konulu konferansta, dağlarda PKK/KADEK ile yapılan mücadeleye, ruhu ve fiziği güçlü olmayan insanların dayanamayacağını söyledi. 


ABD’li bir yetkilinin ”1997’de Türkiye’nin de Kuzey Irak’taki Kandil Dağı’na giremediğini” söylediğini anımsatan Pamukoğlu, ”Biz 1995’te oradaydık. Biz orada çelik çomak oynarız. Yeter ki o iradeyi göster, yeter ki cesur ol. Cesaret, zamanın eskitemediği tek şeydir. Cesaret olmadan özgürlük olmaz” dedi. 


Hakkari Dağ ve Komando Tugayı’nda görev yaptığı dönemde Kuzey Irak topraklarına 23 kez girip çıktıklarını belirten Pamukoğlu, şunları iddia etti: 


”Mayısta birşey olmaz. Esas yangın haziran ortasından sonra temmuz, ağustos ve eylülde yaşanacak. Teröristlerin 5 bini Kandil Dağı’nda, 2 bini de yurt içinde. Eksilmezler. Gitmek zor mu, kolay mı gördünüz? Birkaç gün hiç uyumadık, yemek yemedik. Ayaklarımız dondu, bütün derilerimiz soyuldu. 427 şehit biz verdik, 2 bin 250 kişi de karşıdan yok ettik. Ancak, değişen birşey yok. 7 bin kişi orada duruyor.”


İLGİLİ KÖŞE YAZISI: AÇIK GAZETE’DEN… Faruk Eskioğlu / ‘Terörist başı’

1021170cookie-check‘Eve Dönüş Yasası bir işe yaramadı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.