Evleri yolgeçen hanına döndü

New York’un semti Brooklyn’deki kendi evlerinde yaşayan 2.Dünya Savaşı gazisi 83 yaşındaki Walter Martin ve eşi Rose, ilk kez 2002 yılında yanlış bir ihbar sonucu evlerinde aranan bir hırsız nedeniyle karakolluk oldu. O günden beri çeşitli suç ve suçluların aranması isnadıyla evlerine elliden fazla baskın düzenlendi. Bütün bunların birer tesadüf olmasına ise resmi makamlar tarafından bir açıklama gelmediği gibi, bir resmi özür de iletilmedi.

Bu baskınların bazıları devlete karşı işlenmiş ağır federal suçlara ait olduğundan FBI tarafından tasarlandı. Baskınlar arasında bazılarında terör suçu iddiaları olduğundan bir çok defalar ağır silahlarla polis ve özel timler evlerine girdi.

Diğer baskınların yerel karakol polislerinin sıradan suçlar için düzenlediğini belirten Martin çifti, “Artık bunlara gülüp geçiyoruz, geliyorlar, arayıp gidiyorlar, zaten çoğuyla artık ahbap olduk” dedi. Martin çiftini en çok üzen ise bu baskınlardan birinin bir polisin 14 yaşındaki kızına Walter Martin’in tecavüz ettiği iddiasıyla evlerinin aranması, ardından suçsuzluğun ortaya çıkmasıydı.

Martinler yaşadıkları sıkıntıya karşın, “Anlaşılan New York’taki semtlerden State Island’dan Bronx’a, Manhattan’dan Queens’e kadar bütün suçlara biz yataklık ediyoruz” diye karşılaştıkları durumu alaya alıyor.

1501610cookie-checkEvleri yolgeçen hanına döndü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.