Evo Morales’e olaylı protesto

 Bolivya içişleri ve savunma bakanları Alfredo Rada ile Walker San Miguel, dün geceki olayların ardından yaptıkları açıklamada, protesto eylemlerini, muhalif valiler ve "faşist" gruplar tarafından düzenlenen bir "sivil darbe" girişimi olarak nitelendirdiler.

Rada ve San Miguel, şiddet olaylarına ve karışıklığa rağmen ülkede olağanüstü hal ilan etmeye gerek olmadığını söylediler.

Solcu hükümetin politikalarını protesto eden göstericiler, Bolivya’nın zengin petrol yataklarına sahip en varsıl bölgesi olan Santa Cruz ve Tarija’da düzenledikleri eylemlerde, devlet televizyon ve radyosuna ait stüdyolara saldırdılar ve ateşe verdiler, radyonun yayınının kesilmesine neden oldular. Göstericiler Tarija’da doğal gaz dağıtım tesisine girdiler.

Polis, yaralılar arasında emniyet güçlerinin de bulunduğunu ve göstericilerin kendilerine dinamitle saldırdıklarını belirtti.

Bolivya’daki şiddet olayları, ülkedeki 9 validen 5’inin, üç hafta önce solcu Devlet Başkanı Morales’in politikalarını protesto etmek amacıyla kara yollarında ulaşımı engelleme kampanyası başlatmalarının ardından meydana geldi.

1178110cookie-checkEvo Morales’e olaylı protesto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.