Çevre gazetecileri eğitimi

Merkezi ve Doğu Avrupa için Bölgesel Çevre Merkezi’nden (REC) yapılan açıklama aynen şöyle:


“Eğitim programı, çevre haberlerinin hazırlanması ve yazılması sürecinde gazetecilerin ihtiyaç duydukları becerilerin geliştirilmesinin yanı sıra, medya mensuplarını güncel çevresel sorunlar, çevre alanında AB uyum süreci ve kamuoyunun bu alanlarda bilinçlendirilmesi gibi konularda da güncel bilgilerle donatmayı hedeflemektedir.


‘Environment in the News’ eğitimine, ulusal medya kuruluşlarında çalışan gazeteciler davet edilmektedir. Katılımcı olarak, çevre gazeteciliği yapan ya da bu alanda çalışmayı planlayan gazeteciler tercih edilecektir. Kısıtlı kontenjan nedeniyle, yapılan başvurular arasından değerlendirme sonucu 15 kişilik bir gazeteci grubu eğitime katılımcı olarak kabul edilecektir.


Eğitim dili İngilizce’dir. Katılımcıların profiline ve taleplerine göre eğitim süresince simültane çeviri yapılabilecektir.


Eğitime katılmak isteyen gazetecilerin başvuru formunun yanı sıra sağlamaları gereken diğer belgeler şöyledir:


– Özgeçmişleri;
– Şu ana kadar yapmış oldukları çalışmalardan/haberlerden örnekler;
– Bağlı bulundukları medya kuruluşundaki editörlerinden alacakları katılım destek mektubu ve eğitim süresince izinli kabul edileceklerine dair belge.
– Başvuruların en geç 13 Mayıs 2005 Cuma günü saat 10:00’a kadar aşağıdaki isme faks ya da e-posta yolu ile gönderilmesi gerekmektedir.


Daha fazla bilgi için:
Deniz Gümüsel
Proje Yöneticisi / Kapasite Gelistirme Programi


Bölgesel Çevre Merkezi – REC Türkiye
Tel: +90 (312) 284 95 55
Faks: +90 (312) 287 01 10
E-posta: [email protected]



REC?
Merkezi ve Doğu Avrupa için Bölgesel Çevre Merkezi (REC), 1990 yılında ABD, Avrupa Komisyonu ve Macaristan tarafından kurulmuş bağımsız uluslararası bir kuruluştur. Bugün, tarafsız ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak çalışan REC’in hukuki temeli, 28 ülkenin hükümetleri ve Avrupa Komisyonu tarafından imzalanmış bir tüzüğe dayanmaktadır.

679100cookie-checkÇevre gazetecileri eğitimi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.