‘Çevre için umut’

Gazete zirvede, Kyoto sözleşmesinin uzatılması için görüşmeler yapılması konusunda uzlaşmaya varıldığını anımsatıyor. Anlaşma, küresel ısınmaya yol açtığı düşünülen sera etkisi yaratan gazların atmosfere salınımının sınırlandırılmasını öngörüyor.

The Observer, ekonomisine zarar vereceği endişesiyle şimdiye kadar bu sözleşmeye taraf olmayan ABD’nin son dakikada bu konudaki görüşmelere onay verdiğini belirtti. Gazeteye göre, ABD’nin ikna edilmesiyle küresel ısınma konusunda gerçekten adım atılabilmesi için umut ışığı doğdu.

Yönetimin direnmesine karşın, uluslararası toplumun ve Amerikan kamuoyunun baskısıyla ülkenin kuzeydoğu eyaletlerinde yerel yönetimler, sera gazları emisyonunu azaltacak düzenlemelere gitmeye başlamıştı. Aralarında General Electrics’in de bulunduğu büyük şirketler bu yönde önlemler alıyor.

The Observer, “Tüm bu gelişmeler, ABD’nin küresel ısınma konusunda uzun vadade dünyanın sesine kulak verebileceğinin işareti” yorumunu yaptı. Küresel ısınma konusunda önümüzdeki yıllarda başlatılacak yeni müzakerelere iki sanayi devi Çin ve Hindistan da katılacak. Kyoto sözleşmesine dahil olmayan bu iki ülke, zirvede “Küresel ısınma sadece Batı’nın değil bizim de sorunumuz” mesajını verdi.

The Observer’a göre, Sanayi devriminden bu yana bir santigrad derece ısının dünya, iki-üç derecelik bir ısınma tehdidiyle karşı karşıya. Bu tehdidin ortadan kaldırılması için sera gazları emisyonunun yüzde 60 oranında azaltılması gerekiyor.

1120130cookie-check‘Çevre için umut’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.