Çevre kirliliğine bisikletli çıplak protesto

Dünyanın başka yerlerinde de, pedallı ve çıplak benzer eylemler dün gerçekleşti.

Çıplak bisikletliler başta Chicago olmak üzere, ABD’nin 26 kentinde, Cumartesi günü çevreci gösteri yaptı. Olaysız sonlanan çıplak bisiklet maratonu, benzin kullanımından kaynaklanan hava kirliliğine karşı dikkat çekmeyi amaçlıyordu. Avrupa’da Londra, Madrit, Barcelona, Prag ve Varşova kentlerinde, Avustralya’da Melbourne, Sydney’de, ayrıca Yeni Zellanda, Meksika ve Rusya’da aynı amaçlı gösteriler dün yapıldı.

Çıplak bisiklet binicilerini gösteri için örgütleyen WNBR adlı kuruluş, (The World Naked Bike Ride), ilk kez 2004’de daha kısıtlı alanda ve katılımcıyla yapılmış bu gösterinin dün amacına ulaştığını açıkladı. Çıplak bisikletçilere göre, otomobil kullanımı yerine her koşul altında insanların bisiklet sürmeleri gerekiyor.

Chicago’daki çıplak pedalcıların sözcüsü Aurora Danai, “C.Tribune Gazetesi”ne yaptığı açıklamada, anadan üryan bisiklete binmekle kamuoyu dikkatini hava kirliliği ve küresel ısınma sorunlarına çekmeyi amaçladıklarını, bunda da başarılı olduklarını söyledi. Bu yılki Chicago çıplaklarının sayısını 300 civarında olarak açıklayan WNBR sözcüsü, gelecek yıldan daha umutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Cumartesi günü havanın yağışlı olmasına karşın, Chicago kenti cadde ve sokaklarından geçen çıplak bisikletliler büyük ilgi uyandırdı. Polis kaldırımlarda önlem alırken, gökdelenlerin pencerelerinden sarkanları uyarmayı ihmal etmedi. Bu arada, çıplaklar arasında bulunan bayanların fotoğraflarını çevrecilere destek olmak amacıyla bol bol çekenler, dünkü gösteriden en çok yararlananlardı.

 

1130200cookie-checkÇevre kirliliğine bisikletli çıplak protesto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.