Çevre kirliliğine yeni önlem

Londra’da çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla yeni uygulamaya geçiliyor.


Londra’da 4 Şubat 2008 taririnden itibaren yürülüğe girecek olan uygulama ile Türkiye, Almanya, Fransa veya Kıbrıs’tan gelecek olan kamyon, otobüs ve benzeri büyük araçlar da uymak zorunda. TFL, yaptığı açıklamada, kayıt yaptırmadan Low Emission Zone bölgesinde seyreden kamyon ya da otobüs sürücülerine çok büyük cezalar verilebileceği uyarısı yapıldı. Açıklamada, kayıt yaptırmamanın cezasının günlük 200 sterlin olduğu kaydedilirken, ayrıca 1000 sterlin de günlük ceza verileceği belirtildi. Low Emission Zone standartlarında olan araçların, yüzde 100 indirim alabilmeleri için mutlaka TFL’ye kayıt yaptırmaları gerekiyor.


Londra Düşük Emisyon Bölgesi uygulaması 4 Şubat 2008 tarihinde yürürlüğe girdiğinde, Avrupa’daki kamyon, otobüs ve yolcu otobüsü operatörlerinin günlük ücret ödememeleri için harekete geçmeleri istenen açıklamada, “Düşük Emisyon Bölgesi standartlarını karşılayan veya muafiyet yada yüzde 100 indirime hak kazanan Avrupa’daki araçlar bu bölgede seyahat etmek istiyorlarsa, araçlarını Transport for London’da (TFL) tescil ettirmeleri gerekmektedir” denildi.


Düşük Emisyon Bölgesi, büyük dizel araç sürücülerini filolarını düzeltmeleri hususunda teşvik ederek, böylece trafik kirliliğinin azaltılması ve Londralılar’ın sağlık ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi hedeflendi.


 

805340cookie-checkÇevre kirliliğine yeni önlem

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.