Çevre masrafını yolcuya yıktılar

Şirket, çevreci örgütlerin diş gıcırdatmasına yol açan bir kararla yolculardan karbondioksit emisyonlarını kendi ceplerinden ödeme yaparak telafi etmelerini isteyecek.

Şirketin mantığı basit: Yolcular, seyahat için bindikleri uçağın gaz emisyonunu telafi etmek isterlerse sera etkisiyle mücadele amacıyla geliştirilen projelerin finansmanına katkıda bulunacaklar. Bunu da bilet satın alırken yapacaklar.
 
Lufthansa sözcüsü, gönüllülük esasına dayanan bu tedbirin, bu yıl hayata geçirileceğini söyledi. Sözcü, “Yolcularımıza çevreye zarar vermeden uçma imkanı sağlamak istiyoruz” dedi.

Havayolu şirketlerinin çevre duyarlılığını öncelikli meseleleri haline getirmesinin ısrarla istenmeye başladığı bir dönemde ilk kez böyle bir girişim başlatılıyor.

Ancak Lufthansa’nın girişimi, çevre örgütlerince pek memnuniyetle karşılanmadı. Söz gelimi, “Greenpeace” örgütü, makyaja benzettiği girişimin “zevahiri kurtarmaya” yönelik olduğunu bildirdi.

Alman Çevre Koruma Örgütü de, Lufthansa’yı “yeşile bürünmek için müşterilerinin duyarlılığını sömürmek istemekle” suçladı.

1147100cookie-checkÇevre masrafını yolcuya yıktılar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.