Çevrecilik işte böyle olur…

ABD’nin ellinci eyaleti olan “Hawaii”nin aldığı karar yeşilci ve çevreciler tarafından alkışlandı. Dansçı kızlarıyla tanınan Havai’nin bu kararı ABD eyaletlerinin tümünden destek gördü. Fakat, Amerikan futbolu meraklısı olanlar karara içerledi. Zira bu karar Amerikan futbolu karşılaşmalarını da kapsıyor.

Gerekçe ise sayıları giderek azalan deniz kuşlarının dağlardaki yuvalarından denize uçma zamanlarının gelmesiydi. Yaz boyu dağlardaki yuvalarında yumurtlayıp yeni kuşak denizci kuşları yetiştiren bu canlılar, kışa doğru Okyanus’a açılıyor. Ancak denize giden yolları şehirler üzerinden geçmekte olduğundan, uygarlığa ait ışıklar kafalarını karıştırıyor ve parlaklık onları kendisine çekince bir çoğu denize ulaşamadan yarı yolda ölüyordu. Özellikle futbol stadyumlarının onbinlerce voltluk gece ışıkları deniz kuşları için bir çevre sorunu durumuna gelmişti. Deniz kuşları stadyumlardaki binlerce voltluk ışığın parlağına aldanıp geceleyin yollarını şaşırıyor ve ateşe giden pervaneler gibi yanıp kül oluyordu.

Havai Eyaleti’nde alınan yasaklama kararı öncelikle Amerikan futbolu hayranlarını kızdırdı. “Bize ne denizkuşlarından, biz futbolumuza bakarız” diyen fanatik izleyicilere karşı Havai’de çevreciler de gösteri yapıp, “Bize ne sizin futbol skorunuz, attığınız goller,” dedi.

1513020cookie-checkÇevrecilik işte böyle olur…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.