'Çevrecinin danıskası mı?'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta memleketi Rize'de Hidroelektrik Santralleri'nin yapımına karşı çıkan çevrecilere yüklenerek, "Ben çevrecinin daniskasıyım" demişti.


Erdoğan şöyle konuşmuştu:


"Dünyanın değişik yerlerinde böyle çevreciler var. 'Ne yaparsınız' dersin. Ele avuca gelecek hiçbir işleri yoktur. Sadece boş vakitlerini değerlendirmek için yaptıkları iş budur. Ben çevrecinin daniskasıyım. Asıl çevreci benim. Ta belediye başkanlığından beri çevrecilik konusunda neler yaptığımı özellikle İstanbul'da yaşayanlar çok iyi bilir…"


"ÇEVRECİNİN DANISKASI?"


Eken'in "Çevreci kimdir?" başlıklı açıklaması aynen şöyle:  
 
Çevrecilik bir meslek veya ilgi alanı değil, modern toplumların vicdanını ifade etme biçimidir. Doğanın yaşayabilmesi için harekete geçen kitleleri görmezden gelmek, kamu vicdanını hiçe saymaktır. Oysa kamu vicdanı bir toplumu ayakta tutabilmek için kişi sayısıyla ölçülen kamuoyu kadar önemlidir. 


Bugün, "çevreci" olarak nitelendirilen ve Rize’de olduğu gibi baraj karşıtı hareketi yaratan insanlar aslında kamu vicdanının sesidir. Bu insanların verdiği mesaj, tüm kamuoyunun geleceği için büyük önem taşımaktadır ve kesin olarak görmezden gelinmemelidir. 


Tarihe bakıldığında çevreci diye nitelendirilen insanlar hep boş işler yapmakla suçlanmıştır. DDT veya iklim değişikliği ile ilgili söylenenler başlangıçta anlamsız bulunmuştur, fakat şimdi tüm bu bilgilerin doğru olduğu ispatlanmıştır ve nihayetinde dünya çevre sorunları yüzünden topyekûn tehlike altına girmiştir.


Tüm dünyanın küresel iklim değişikliği gibi çevre sorunlarını insanlığın karşılaştığı en büyük tehlike olarak gördüğü bir çağda, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın çevreciliği boş iş olarak tanımlaması Türkiye ve dünya adına talihsiz bir açıklamadır.


Gelecek, insanlığın barajlar konusunda da büyük bir yanılgı içinde olduğunu ispatlayacaktır. Bu nedenle Rize’deki baraj karşıtı hareket Türkiye insanının vicdanının sesidir ve “çevreciyim” diyen herkes tarafından tam destek görmelidir.

1065240cookie-check'Çevrecinin danıskası mı?'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.