Evren’in ölümü gurbetcileri yasa boğdu

Londra’da, ablası Elif Anıl’in kullandığı otomobilinin içinde çikolata fırlatan iki siyahi İngiliz gençlerin sataşmaları sonrasında bıçaklı saldırıya uğrayan ve kafa üstü düşerek ağır yaralanan bilgisayar uzmanı Evren Anıl, 8 gün süren yaşam mücadelesine yenik düştü.


Kingston Üniversitesi bilgisayar bölümünü geçen yıl birincilikle tamamlayan ve Londra’nın güneyindeki bir Türk okulunda gönüllü öğretmenlik yapan 23 yaşındaki bilgisayar uzmanı Evren Anıl, iki siyahi magandanın bıçaklı saldırısından kurtulmak isterken kafa üstü düşerek ağır yaralanmıştı. Kaldırıldığı King’s College Hospital’da  yoğun bakıma alınan Anıl, yaklaşık 8 gündür yaşam mücadelesine yenilerek hayata gözlerini yumdu.
Amatör bir aktör olan Evren, Croydon City takımında da futbol oynuyordu. Kayaktan hoşlanıyor ve  hafta sonları bir okulda çocuklara yönelik bilgisayar eğitimi veriyordu. Çevresindekilere iyi davranan ve herkesin yardımına koşan Evren’i dostları, ” O kimseyi incitmezdi” diye anlatıyor…


Elif olayın görgü tanığı


Olay sırasında Evren Anıl’ın yanında bulunan kızkardeşi Elif Anıl, yaşadığı dehşeti şöyle anlattı: “Kardeşim Evren ve ben arabayla Gypsy Hill Polis İstasyonu karşısındaki trafik ışıklarında beklerken, iki siyahi genç aracımızın içine çikolata attı. Evren, araçtan inerek siyahi gençlere neden çöp attıklarını sordu.Bunu üzerine siyahi gençler kardeşime bıçakla saldırmaya başladı. Saldırganlardan biri Evren’in boğazına bıçağı dayadı, kendisini geri çeken Evren’in üst dudağının bıçak yarası aldı.Bu sırada diğer saldırgan da Evren’i iterek yere düşmesine neden oldu. Düşme sırasında kafasına darbe alan Evren, uzun süre baygın olarak yerde yattı. Kaltıktan sonra da gögüsünün ağırdığını ve başdönmesi şikayetinin olduğunu söyledi ve ardından tekrar bayıldı.Bir süre sonra olaya yerine gelen ambulansla heme hastaneye kaldırdık, fakat beyin kanaması sonucu bir hafta boyunca kaldığı yoğun bakımda kurtarılamadı” dedi. 


Cenaze otopsi için 28 gün bekleyecek


Evren Anıl’ın cenaze töreni, polisin 28 gün içerisinde tamamlanması beklenen otopsi sonucunu bekliyor. Bu nedenle cenaze töreninin ne zaman yapılacağı da henüz bilinmiyor.Baba Niyazi Anıl, inançları gereği cenazenin 3-4 gün içesirinde defnedilmesi gerektiğini belirterek bu duruma isyan ediyor.


Agabeyleri isyan etti


Evren’in bir çöp tartışması yüzünden öldürüldüğünü söyleyen ağabeyi Bülent ve Özgür Anıl, “Hayat bu kadar ucuz mu? O, çok nazik bir çocuktu ve kimseye kötü davranmazdı.”diye gözyaşı döktü.


Polis delil yetersizliğinden serbest bıraktı


Polis olayla ilgili olarak 5 kişiyi gözaltına alırken, Özgür Anlı, yakalananlardan ikisinin eşkallerinin, Evren’in yanında bulunan ablası tarafından tespit edildiğini, ancak polisin elinde yeterli delil bulunmadığı için saldırganların serbest kalmasının söz konusu olduğunu ifade etti. Saldırı sırasında, caddedeki kameralar başka bir yönü çektiği için, saldırıyla ilgili kamera kaydının da mevcut olmaması polisin işini zorlaştırıyor.


Cinayeti soruşturmakla sorumlu olan Dedektif Cliff Lyons, saldırganları “siyahi gençler” olarak tanımlarken, ‘ölümün cinayet olarak’ soruşturma kapsamına alındığını ve Evren Anıl’ın ‘beyin kanaması’ sonucu öldüğünü açıkladı. Lyons, olayla ilgili bilgisi olanların veya olayı görenlerin 020 8721 4205 veya 0800 555 111 numaralı telefondan Crimestoppers’u arayabileceklerini söyledi.


Öte yandan, son birkaç ay içinde, siyahi gençlerin gerçekleştirdiği bıçaklı saldırılar, İngiliz toplumunda da büyük bir endişeye yol açıyor. Anıl’ın ölümünden kısa bir süre önce de Warrington’da vandal yapan gençlere karşı çıktığı için üç çocuk babası Gary Newlove dövülerek öldürülmüştü. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında ise iki çocuk babası 40 yaşındaki Nyembo-Ya-Muteba, sokakta gürültü yapan gençlere sessiz olmalarını istediği için, Hackney’de 12 genç tarafından vahşice dövülerek öldürülmüştü.

804330cookie-checkEvren’in ölümü gurbetcileri yasa boğdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.