Evrensel Hasta Hakları Derneği’nden çağrı

ATA ATUN / AÇIK GAZETE KIBRIS – Evrensel Hasta Hakları Derneği, seçime katılacak tüm siyasi partilerden, hasta hakları konusundaki politikalarını halka açıklamalarını talep etti.

Evrensel Hasta Hakları Derneği Genel Sekreteri Taner Şeref, yaptığı açıklamada, seçmenlerin hangi partiye oy verecekleri konusunda karar verirken seçime katılacak partilerin hasta hakları konusundaki duruşlarını öncelikli olarak göz önünde tutmalarının, sadece toplumun değil kendilerinin de çıkarına olacağını belirterek, “Çünkü hastalığın kimin kapısını ne zaman çalacağı belli değildir. Hastalıktan kurtulmanın yolu kaliteli sağlık hizmetinden, kaliteli sağlık hizmetinin yolu da hasta haklarından geçer” dedi.

Evrensel Hasta Hakları Derneği olarak Hasta Hakları Yasa Tasarısı’nın sağlıkla ilgili diğer yasalarla eşzamanlı olarak yasalaşması için defalarca çağrıda bulunduklarını; ancak bunun gerçekleşmediğini izlemenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Şeref, ülkede sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesine olumlu yönde önemli bir katkının, belirsizliğe bırakıldığını ve hastaların yaşadığı sıkıntı ve mağduriyet döneminin uzatıldığını ileri sürdü.

1192010cookie-checkEvrensel Hasta Hakları Derneği’nden çağrı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.