Evrensel muhabirine tutuklama

TGS’nin açıklaması aynen şöyle:

KCK operasyonu kapsamında 10 Aralık’ta gözaltına alınan Evrensel Gazetesi Muhabiri Sadiye Eser, 12 Aralık Çarşamba günü çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Sadiye Eser ile birlikte hapisteki gazeteci sayısı yeniden 72’ye yükseldi.

Sadiye Eser’e savcılıktaki sorgusunda, haber amacıyla izlediği çeşitli etkinliklere dair sorular yöneltildiği öğrenildi. Sadiye Eser’e “BDP’nin düzenlediği Dünya Barış Günü etkinliğine neden katıldınız? Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmemesini protesto eylemine neden gittiniz? Nevruz kutlamalarına niye katıldınız?” şeklinde sorular sorulduğu belirtildi. Sadiye Eser’e, izlediği mitingler sırasında atılan sloganları not defterine yazmasının sebebinin de sorulduğu bildirildi.

Sorgulamasının ardından Sadiye Eser, “KCK terör örgütü üyesi olduğu” iddiasıyla tutuklanarak, Bakırköy Cezaevi’ne konuldu.

Gazeteci Sadiye Eser’in haber amacıyla izlediği bütün etkinliklerin “gizli tanık” ifadelerine dayandırılması ve bu etkinliklerde bulunduğunu gösteren “fotoğraflarının” çekilmesi, söz konusu “gizli tanığın” güvenlik görevlileri olduğu kuşkusunu akıllara getiriyor.

Sadiye Eser’in mesleki çalışmalarının “terör örgütü faaliyeti” olarak yorumlanması ve bu gerekçeyle tutuklanması, basın ve ifade özgürlüğünün açık bir ihlalidir. Özgür ve bağımsız haberciliği, halkın gerçekleri öğrenme hakkını tehdit eden bu tür uygulamaları kınıyoruz.

Sadiye Eser’in tutukluluğuna itiraz başvurusunun dikkate alınmasını ve derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.
Hapisteki tüm meslektaşlarımızın özgür kalması, basın ve ifade özgürlüğü üzerindeki yasal ve fiili engellerin kaldırılması için bir kez daha parlamentoyu göreve çağırıyoruz.

1366730cookie-checkEvrensel muhabirine tutuklama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.