Evrensel’e eğlenerek destek verdiler

Türkiye’deki bağımsız muhalif gazete Evrensel için Londra’da 10 Mayıs Cuma akşamı düzenlenen dayanışma yemeğine katılanlar hem gazeteye destek oldular hem de gönüllerince eğlendiler…

Londra’da, Türkiye Halklarıyla Dayanışma Kampanyası (SPOT) tarafından  “22 Moorefield Road, Tottenham, N17 6PY” adresindeki Londra Toplum Merkezi’nde organize edilen etkinliğe RMT Genel Sekreter Yardımcısı Steve Hedley, Avrupa Eğitim Sendikaları Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Christine Blower, Ulusal Eğitim Sendikası eski başkanı Louise Reagan, Silah Ticaretine Karşı Kampanya’dan Andrew Smith, Socialist Worker editörü Charlie Kimber ile Yazar Aydın Çubukçu, Haringey Belediyesi’nin eski başkanlarından Ali Özbek ve tarihçi-yazar Erdoğan Aydın da yer aldı.

Kalabalık katılımın olduğu gecede sahneye çıkan sanatçılardan Canan Sağar, İbrahim Kurulmaz, Onur ve Cabbar büyük alkış aldı. Gecenin sonunda oyun havalarında halay çekildi ve yapılan çekiliş te geceye renk kattı.

İNGİLİZ SENDİKACI VE YAZARLAR’DAN EVRENSEL’E DESTEK

İngiliz sendikacı ve yazarların gecede yaptığı konuşmalarda basın özgürlüğü olmayan bir ülkede demokrasiden söz edilemeyeceği belirtilerek, Evrensel zor şartlara karşın ayakta kalma uğraşısının takdir topladığı ortak görüş olarak savunuldu.

Socialist Worker editörü Kimber, yayınların kapatılması ya da çeşitli cezalarla hizaya getirilmeye çalışması, yazarlarının cezaevi ile tehdit edilmesini anlamakta zorluk çektiğini belirterek, “Evrensel’i anlamak için empati yapıyorum. Mücadeleniz demokrasi ve basın özgürlüğünü geliştirecektir. Zoru başarıyorsunuz. Uluslararası desteği hak ediyorsunuz. Londra’daki meslektaşlarından Evrensel’e selam gönderiyoruz” dedi.

Evrensel Londra Temsilcisi Arif Bektaş da ezilenlerden ve demokrasiden yana olan bir gazetenin temsilcisi olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Bu geceyi organize eden SPOT’un duyarlılığına ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Desteğiniz bizim için çok önemli. Evrensel çalışanlarına Londra’dan moral verdiniz. Bu güzel etkinliğe katılarak, başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir tarafında işçilerin, emekçilerin, ezilen halkların ve göçmenlerin sesi olan Evrensel’e sahip çıktınız” diye konuştu.

2296900cookie-checkEvrensel’e eğlenerek destek verdiler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.