Excel’de Türk Köyü’ne Orams desteği

 22-24 Eylül tarihleri arasında Excel Sergi Salonu’nda yapılacak olan dünyanın önemli emlak fuarları arasında sayılan ‘The Property Investor Show’a toplam 300’e yakın firma, 100’e yakın seminer yer alıyor. 


‘Orams Davası’nın kazanılmasından dolayı çok sayıda KKTC’den firmaların boy göstermesi beklenen bu yılki fuarda ayrıca ilk defa 2 yıl önce kurulan Türk Köyü de yine kurulacak. 


Ortalama 25 bin ziyaretçinin gezdiği The Property Investor Show adlı emlak fuarı içinde yer alacak Türk Köyü’nün fuarda ilgi çekmesi bekleniyor. Orams davasının kazanılmasının hemen ardından kurulacak olması Türk Köyü’nün önemini daha da artırıyor.


SAFA’DAN AÇIKLAMA


Fuar öncesi Londra’daki Kıbrıs Rum Yüksek Komiseri’ne mektup gönderen Ali Özmen Safa Orams davası ile birlikte mülkiyet konusunda daha önce söylediklerinin kanıtlandığını ve Komiser’in insanları yanlış yönlendirdiğinin ortaya çıktığını söyledi. Safa, komiseri bir açıklama yaparak İngiliz ve Avrupa Birliği vatandaşlarının Kuzey Kıbrıs’tan emlak edinmelerinde bir engel olmadığını açıklamaya davet etti.


Kuzey Kıbrıs’tan ve Türkiye’den pek çok emlak firmasının katılacağı köy Mart 2004’te ilk kurulduğunda Rumlar’ın ağır saldırısına uğramış, Kıbrıs Rum Yüksek Komiseri engel olmak için büyük çaba harcamıştı.


Türk Köyü’nün kurucusu Property International Plc Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa’yı mahkemeye vermekle tehdit eden Kıbrıs Rum Yüksek Komiseri, Kuzey Kıbrıs’tan emlak almanın yasadışı olduğunu söylemiş ancak fuarı engelleme  girişimlerinde başarılı olamamış, Kıbrıs’lı Türk şirketler turizm fuarı dışında ilk defa bir uluslararası fuara katılarak ambargoyu delmişti.


Ziyaretçi akınına uğrayan fuar ile birlikte Kıbrıs Türk emlak ve inşaat piyasasında patlama yaşanmıştı.


 

794460cookie-checkExcel’de Türk Köyü’ne Orams desteği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.