Exxonmobil’e büyük suçlama

The Independent on Sunday manşetinden Exxonmobil’in küresel ısınmayla mücadeleyi baltalama kampanyasına maddi olanak sağladığını öne sürdü.

Gazete, Exxonmobil’in ABD ve İngiltere’deki bazı düşünce kuruluşlarına sağladığı nakit kaynakların iklim değişikliğinin insan faaliyetleri nedeniyle yaşandığı savlarını çürütmek için kullanıldığına dikkat çekti.

“HACKER’LARI KULLANDILAR”

İklim değişikliği karşıtı cephe, özellikle geçen yılın son günlerinde, Kopenhag zirvesi öncesi iklim değişikliği araştırmalarına ilişkin elektronik posta mesajlarının sızması ardından güç kazanmıştı.

Söz konusu elektronik posta mesajlarında iklim değişikliğine ilişkin verileri elinde bulunduran East Anglia Üniversitesi’nden Prof. Phil Jones, verileri açıklanmaması için çeşitli taktikler öneriyor.

Bu mesajlar hackerler tarafından yasadışı yollarla ele geçirilip sızdırıldıktan sonra da küresel ısınmaya kuşkuyla bakan cephe tarafından en önemli kampanya malzemesine dönüştürüldü.

”İklim skandalı” olarak adlandırılan krizin sorumlusu olarak gösterilen bilimadamı Prof. Jones ise, bugün Sunday Times’ta yayımlanan mülakatında, ”skandalın kendisini çok yıprattığını, bir ara intihar etmeyi bile düşündüğünü” söyledi.

1499520cookie-checkExxonmobil’e büyük suçlama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.