Üç şey yapacaktım ama neydi yahu…

Teksas Valisi olup Başkanlığa göz koyan Rick Perry, önceki gün CNBC televizyonunda milyonların izlediği bir açık oturuma çıktı ve diğer adaylarla orada yarıştı. Rick Perry’e sıra gelince Teksas’ın idam cezası onaylamakta hiç tereddüt etmeyen sağcı valisi, Başkan seçilir seçilmez üç adet bakanlığı kaldıracağını vaat etti. Bunların ne olduğu kendisine sorulunca, ¨Birincisi Ticaret Bakanlığı’dır, ötekisi ise…¨ dedi ve arkasını getiremedi. Rick Perry ekranda ve kamera karşısında ter dökerek anımsamaya çalıştığı bakanlıkların adını bir türlü bulamayınca, ¨Yoksa üç değil beş miydi, belki de üçtü, ama neydi yahu, galiba şuydu, bir yere yazmıştım ama…¨ gibi tuhaf açıklamalar yaptı. Bunun üzerine Amerikan siyasetine magazin haberi olarak merkezden giren bu tuhaflık birkaç gündür her yerde konuşulan konu oldu.

Cumhuriyetçi ve Amerikan sağcılarının gözdesi olan Alaska eski Valisi ve eski Başkan Yardımcılığı adayı Sarah Palin’in dahi bu duruma içerlediği, bu kadar gaf yapıp pot kırmayı onun dahi beceremeyeceği ifade edildi.

Sarah Palin’in Rick’in başına vurarak ¨Kendi el yazını okumalısın, aptal herif¨ diye bir karikatür hazırlandığı, bunun basında sıkça kullanıldığı da görüldü. Politik karikatürler çizen Jeff Danziger’in bu karikatürü son günlerin Amerikan siyasetini anlatan bir klasik olarak kısa sürede en çok izlenen gazetecilik yapıtı oldu.

1533110cookie-checkÜç şey yapacaktım ama neydi yahu…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.