Şeyh Bedrettin Destanı, yeni kapılar açtı…

Konseri izleyen müzisyen ve menecerlerin beğenisini toplayan Toprak’a hemen konser sonrasında yeni projeler önerildi.

Konsere ilgiden çok memnun olduğunu söyleyen müzisyen Toprak gazetemize şunları söyledi:

“Konseri izleyen yabancı menecerlerin benden yeni projeler istemesi çok gururlandırdı. Geceyi izleyen Royal Filarmoni Orkestrası’ndan bir yetkili, ‘2010 Avrupa Kültür Başkenti: İstanbul’ projesi için işbirliği önerdi. 6 Mayıs’ta İstanbul’da konser vermeyi planlıyorlar. Bu projede enstrümanist ve besteci olarak yer alacağım. Konser repertuvarına bir bestemi alacaklar…”

Ayrıca Almanyadaki bir Türk sanatçısının bağlama konçertosunu seslendirmek için öneri aldığını belirten Toprak, “Bir diğer teklif de Hackney Belediyesi’nden geldi. London Ocean Doğu-Batı Orkestrası olarak Hackney Belediyesi’nin Ocak ayı sonunda yeni açılışını yapacağı konser salonunda program yapacağız. Ayrıca Royal Akademi ile de 2010’un şubat, temmuz ve mayıs aylarında 3 konser yapmayı planlıyoruz…” dedi.

Toprak, London Ocean Doğu-Batı Orkestrası ve Şeyh Bedrettin Destanı konserlerinin sürmesi için finansal destek arayışında olduklarını belirterek, “Önerilen projelerde gelirden daha çok taşıdığımız kültürün tanıtımı ön plana çıkıyor. Büyük bir özveriyle Anadolu’nun kültür elçiliğini yapıyoruz. Bu konuda Türkiye’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı’nın da el uzatmasını bekliyoruz” diye konuştu.

OZAN TOPRAK?

İskender Ozan Toprak (32) Yaylı tanbur, bağlama, mızraplı tanbur, bendir, nagara, ud, tar, kabak kemane, keman ve piyanoyu çalıyor.

Aydın’da doğan Toprak, 5 yaşında yine bir müzisyen olan babasından bağlama kursu alarak müzik yaşamına başladı… İzzet Baysal Üniversitesi’nde keman piyano eğitimi aldıktan sonra 2002’de Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı’nı bitirdi. TRT İzmir Radyosu’nda uzman sanatçı olarak 8 ay çalıştı…

Müzik eğitimi için gittiği Almanya’dan pek çok ülkeye konser turları yaptı. Türk-Alman Rock ekibi Quantenspurung ile 80’i aşkın konser verdi. Tiyatrolardan kiliselere gelen istek üzerine pek çok müzik besteledi. Ses ve kayıt sistemleri üzerine de egitim gören Toprak, “Samletute V8, Gigastudio3, Finale 2008” programları üzerinde uzman oldu.

Eşi Esin’in Londra’da iş bulması üzerine 6 ay önce Londralı olan Ozan, Türkiye ve Asya’ya özgü çalgılardan kurulu dünyanın dört bir yanından gelen müzisyenlerin oluşturduğu “Ocean”da müzik çalışmalarını sürdürüyor. Dunav (Tuna) adlı Balkan Müziği yapan grupta Bulgar tamburası ve Klasik Türk Müziği grubu Nihavent’te de yaylı tambur çalıyor…

Yerli sanatçılardan Şeyh Bedrettin

Büyük şair Nazım Hikmet’in Şeyh Bedrettin Destanı, Londra’da yaşayan müzisyen Ozan Toprak’ın bestesi ile Ayşegül Altın ve Özgür Akbaba’nın sesleriyle Hackney Ocean’da sahnelendi…

Stuart Karataş Solicitors ve Red Organizasyon’un desteği ile 21 Kasım cumartesi günü 18.30’da Hackney Ocean’da sahnelenen geceye 400’e yakın sanatsever katıldı.

Ozan Toprak’ın Şeyh Bedrettin Destan bestesinin senfoni orkestrası tarafından yorumlanırken Arcola ve Day Mer sahnelerinden tanınan Altın ve Akbaba’nın da şiirleri okudu.

Gecenin ikinci bölümünde de Londralı müzisyenlerden Genco Özkan kendi özgün besteleriyle, Çiğdem Aslan Türkçe ve Rumca ezgilerle ve Aygül Erce opera tarzı bestelerle, Denge Siyan Grubu da Kürtçe müzikle sahneye çıktı.

İzleyicilerin büyük beğenisini toplayan sanatçılar uzun süre alkışlandı.

827290cookie-checkŞeyh Bedrettin Destanı, yeni kapılar açtı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.