Eyvah! Ilısu için kredi bulundu…

Eroğlu, Bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, AB Çevre Faslı ve Kopenhag’daki İklim Zirvesi’ni değerlendirdi.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, Ilısu Barajı’nın son durumunun sorulması üzerine, barajın mutlaka yapılacağını söyledi.
Türkiye’nin bu baraja ihtiyacı olduğunu söyleyen Eroğlu, barajın ülkenin refah seviyesinin artırılmasına katkıda bulunacağını ifade etti.

Ilısu Barajı’na ilişkin konunun sürekli ”tahrik” edildiğini belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

”Güya oradaki insanları başka yerlere taşıyacakmışız. Hayır, gitsinler, görsünler. Biz şu anda Ilısu köyünü yeniden inşa ettik. Derme çatma bir köydü, bahçeli villa şeklinde evler yapıyoruz. Bunun için para ayırdık. Zaten kredide az bir eksik vardı. Şunu ifade edeyim, üç tane kredi verecek devlet maalesef kaypaklık yaptı, sözlerinde durmadılar, bizi oyaladılar. Biz bunu öz kaynakla yapacaktık.

İnşaat kış çıkar çıkmaz başlayacak. Hasankeyf’i de kurtaracağız. Öyle bir kurtaracağız ki çok önemli bir cazibe merkezi haline gelecek.

Proje için yabancı konsorsiyumun sağlayacağı kredi 300-350 milyon dolar ihracat kredisiydi. Geri kalan zaten vardı. Kredi eksiğini zaten üç tane bankadan buldular. Biz devam edeceğiz, şu anda hazine ile görüşmeler devam ediyor.”

Bakan Eroğlu, kredinin hangi bankalardan alındığının sorulması üzerine de ”Muhatabı ben değilim, Hazine. Üç bankayla büyük ölçüde anlaşıldı. Ocak ayında belli olacak. Şu an tam net değil, Ocak ayında netleşecek. Netleştiğinde toplantı yaparak ayrıntılarıyla bilgi vereceğim” dedi.

773740cookie-checkEyvah! Ilısu için kredi bulundu…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.