Eyvah ‘Yeni reform paketi geliyor’muş

Başbakan Binali Yıldırım, “Önceliğimiz adalet ve kalkınmadır. Geciken adalet vicdanları yakan bir ateşe dönüşür” dedi. Yıldırım, yeni yargı reformu paketini Meclis’e getireceklerini de söyledi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür  Merkezi’nde düzenlenen Adalet Şurası’nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Önceliğimiz adalet ve kalkınmadır.Geciken adalet vicdanları yakan bir ateşe dönüşür” dedi. Yıldırım, yeni yargı reformu paketini Meclis’e getireceklerini de söyledi.

Başbakan Yıldırım’ın açıklamaları: 

Sosyal politikaların esası da adalet olmuştur. Dezavantajlı grupların korunması bize göre adaletin olmazsa olmaz şartıdır. Sosyal barış, ekonomik istikrar, devlet düzeni ancak ve ancak iyi çalışan adalet sistemi ile düzelebilir. Geciken adalet vicdanları yakan bir ateşe dönüşmektedir. Zamana yenilen mevzuat hükümleri tamamen gözden geçirildi.

YENİ PAKET GELİYOR…

Ben adaletle ilgili birimlerin hep bodrum katta olduğunu görüyordum ve bunun için hep adalet mülkün temelidir diye yorumlar yapılıyor diyordum. Yargıya olan güveni daha da artırmak için yeni bir reform paketini Meclis’e getireceğiz.

DARBE DAVALARI YIL SONUNA KADAR KARARA BAĞLANACAK

Hukuku ve yargıyı, adaleti sağlamanın imkanı  olmaktan çıkarıp örgütsel bir yapının aracı haline dönüştürmek isteyenler, hukuk  sistemine de çok büyük zarar verdiler. Dolayısıyla FETÖ ile mücadele, istiklal ve  istikbal mücadelesi olmanın yanında aynı zamanda yargının güven ve itibar  mücadelesine dönüşmüştür. Bu mücadeleyi, adalet terazisini doğru tutarak  kazanacağımıza yürekten inanıyorum. Darbe davaları yıl sonu kadar karara bağlanacak.

 

2153270cookie-checkEyvah ‘Yeni reform paketi geliyor’muş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.