‘Ezer geçeriz’e yanıt: Çok zor

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “ezer geçeriz” sözlerine yanıt verdi.

Akşener delegelerle görüşmek için Konya’ya geldi. Burada bir otelde basın toplantısı düzenleyen Meral Akşener, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Devlet Bahçeli’ye yönelik “Baş paralel” sözlerinin ardından ihraç edilmek istemiyle parti disiplin kuruluna sevk edilmesi ve bunun kongredeki adaylığını ve seçimi nasıl etkileyeceği sorulan Akşener, yaşanan süreci anlattı. Akşeher, Bahçeli tarafından “önce paralel ile ilişkilendirildiğini, sonra paralelci olduğu yönünde açıklamalar yapıldığını, sonra da geri adım atarak ‘irtibatları olabilir’ şeklinde açıklamasını değiştirdiğini” ifade etti.

Akşener, şunları söyledi:

”Ben de bu tanımlamaların ne kadar saçma sapan olduğuna anlatabilmek için örnek vermiştim. Ondan sonra da Sayın Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı’na paralelci demenin terbiyesizlik olduğunu söyledi. Kendisine kesinlikle katılıyorum. Aynı zamanda da bir insana haksız yere paralelci deminin terbiyesizlik olduğunu anlamasına gerçekten sevindim”

Siyasi Partiler Yasası’nı da eleştiren Akşener, ”Türkiye’de otorite, ister hükümet olsun, ister bir siyasi partinin genel başkanı olsun, siyasi partiler yasası o kadar otoriter. Bizde öksürseniz sizi kapının dışına koyabilirler. O nedenle ihraç istemiyle disipline verilebilirim. Orada yapacak bir şey yok. Ama benim ihraç edilmeye yönelik herhangi bir tavrım eylemim olmadı. Son derece edepli medeni bir dille, son derece nezakete ve nezahete uyan bir dille ben ve arkadaşlarım bu süreci sürdürüyoruz” dedi.

‘BENİ BELİNDE SİLAH OLANLAR EZEMEDİ’

Kongrede şansının ne olacağı ve Bahçeli’nin muhaliflere yönelik “Ezer geçeriz” şeklindeki çıkışı sorulan Akşener, ”Şansımın ne olacağını üst kurul delegelerimiz bilir. Onlar neyi, kimi tercih edeceklerse, ona da ben saygı duyacağım. Şu an da 5 arkadaş aday olmuşuz. Bundan sonra aday olacak kardeşlerimiz olacaktır. Ben genel kurul ve üst kurul delegelerine ait yetkiyi kullanmayı zul sayarım. Dolayısıyla bilmiyorum kimi seçecekler. Kimi seçerlerse de saygı duyacağım. Umarım bana teveccüh ederler. Ama ‘Ezerim’ kelimesi çok güçlü bir kelimedir. Kişisel olarak buna cevap vermek durumundayım. Vallahi belinde silah olanlar beni ezemedi. Dolayısıyla çok zor, çok zor” dedi.

1484880cookie-check‘Ezer geçeriz’e yanıt: Çok zor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.