Ezo’dan rekor denemesi

Resmi olmayan rekor denemesinde “Harika çocuk Ezo” konukların cep telefonlarında tuttukları kronemetre eşliğinde 65 saniyelik rekorunu 40, 34 ve 30 saniyeye indirmeyi başardı.

Ezo, daha önceleri de Açık Gazete gecelerinde bir çok defalar sahneye çıkmış, küçük yaşlardaki sempatik performansları ile izleyenlerin yoğun ilgisi ile karşılaşmıştı.
Açık Gazete Editörü Faruk Eskioğlu “Açık Gazete gecelerine destek veren Sarıcı ailesinin harika kızı Ezo bu yıl çıtayı yükselterek geceye destek verdi. Ezo’nun sahnedeki performansı konuklar ve duayen sanatçı Erol Parlak tarafından da çok beğenildi” dedi.

Eskioğlu, Ezo’yu şöyle anlattı:

Geçen hafta gerçekleşen Marlow ve Woking Müzik Festivallerine kemanı ile katılan Ezo , her iki yarışmada da birincilik elde etmişti. Guildhall School of Music And Drama’ya devam eden Ezo, her yıl İspanya’da düzenlenen “International Violin Course of Benicassim” kurslarında final müzisyeni olarak seçiliyor. Ezo bizim toplumun yüzakı. Sarıcı ailesine ne kadar teşekkür etsem azdır.”

REKOR ALMAN VİRTÜÖZDE

Ezo’nun rekor denemesi yapacağı eserin sahibi Nikolay Rimsky- Korsakov, 1800’lü yılların sonları ile 1900’lü yılların başlarında yaşayıp, klasik batı müziği alanındaki senfoni ve konçerto gibi orkestral eserlerde Rus folk müziğinin etkilerini hissettirerek kendilerine has bir yol açıp “Rus Beşleri” diye anılan bestecilerin en önde giden yaratıcılarından biri olarak kabul ediliyor.

Rus efsanesi ve masalı üzerinde çalışan Nikolay Rimsky – Korsakov, “çalgılama ve orkestralama sanatının büyük ustası” tanımlamasıyla müzik tarihinde yer alıyor.
“Flight of the Bumblebee” üzerindeki ilk rekor denemesi ünlü Alman keman virtüözü David Garrett’e ait. Keman üzerine viztüözlük düzeyde besteleriyle tanınan besteci Paganini’nin hayatının anlatıldığı The Devil’s Violinist adlı filmde Paganini’yi canlandıran David Garrett’in 65 saniye, 26 salise olan bu rekoruna benzer düzeyde bir temiz icra ile “resmi denemede” ulaşabilen olmadı.

855880cookie-checkEzo’dan rekor denemesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.