F.Küçük Okulu, 19 Mayıs’ı kutladı

Her yıl olduğu gibi bu yılda kutlamalar akıllardan çıkmayacak çok güzel anlara sahne oldu. Okul salonunu dolduran büyük kalabalık tören boyunca yerinde duramadı. Veliler programda yeralan çocuklarının gösterdiği performansla kimi zaman duygulandı kimi zamanda gururlandılar.

Törene Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz şehitlerimiz anısına yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından tüm öğrencilerin ve velilerin büyük bir çoşkuyla katıldığı İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlandı. Sonrasında günün anlam ve önemine dair konuşmasında A level öğrencisi Hıfsiye Kıranel Anavatandan binlerce kilometre uzakta olunsada 19 Mayıs ruhunun ve ateşinin gençlerimizin içinde olduğunu gösteren bir konuşma gerçekleştirdi. Sonrasında her sınıf seviyesini temsilen sahneye çıkan öğrenciler 19 Mayıs ruhuna yakışır bir çoşkuda şiirlerini sahneden okudular. Çocuklarını izleyen veliler hem kendi emeklerinin hemde Dr. Fazıl Küçük Türk Okulunun güzide kadrosunun emeklerinin hiç boşa gitmediğinin bir kez daha bilincine varmanın verdiği büyük hazzı yaşadılar. Okulun yetenekli öğrencilerinin seslendirdiği güzel türküler salondakilere Anadolu ve Kıbrıs sıcaklığı yaşattı. Doğu ve Batı ezgilerininden oluşan Keman Resitali uzun süre alkışlandı.

Program finalinde okulumuzun Okulumuzun Halk Oyunları Topluluğu rengarenk Anadolu motifleriyle işlenmiş kıyafetleriyle sahne aldılar. Anadolunun değişik yörelerine ait oyunlardan oluşan halk oyunlarıyla salonda bulunan büyük kalabalığa tarifi imkansız güzellikte anlar geçirtdiler.

Program sonrasında okul gençlerinden oluşan futbol takımı, öğretmen, idareci ve okul çalışanlarından oluşan takımla kıyasıya bir mücadele gerçekleştirdi. Büyük bir çekişme içinde geçen mücadelenin sonunda kazanan; bence, geçen onca yıllara ve zorluklara ragmen Türklük bilincini, dilini ve ananesini kaybetmemek için mücadele eden Londra Türk Toplumu ve bu mücadelenin en büyük parçası Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu oldu.

848090cookie-checkF.Küçük Okulu, 19 Mayıs’ı kutladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.