‘F örgütüne karşı AKP’nin yanındayız’

17 Aralık operasyonunun ardından AKP’nin Cemaat’e karşı TSK ve bazı ulusalcı kesimlerle ittifak arayışları sonuç veriyor.

İP lideri Doğu Perinçek’in, Yeni Akit gazetesine dün verdiği röportaj bu ittifakın birinci ağızdan itirafı oldu. Perinçek, “F. Örgütünün kökünü kazıyacağız, cemaatlerin değil” diyerek Tayyip Erdoğan’la bu konuda beraber olacaklarını söyledi.

Perinçek, Gezi eylemleri sırasında da Lice’de Medeni Yıldırım’ın vurulmasının ardından forumların Lice ile dayanışma yürüyüşlerine karşı çıkmış, Tayyip Erdoğan’ın Medeni ve için söylediği “uyuşturucu baronları” söylemini sahiplenmişti.

PERİNÇEK’TEN AKİT RÖPORTAJI AÇIKLAMASIPERİNÇEK’TEN AKİT RÖPORTAJI AÇIKLAMASI

Perinçek’in Akit’e verdiği röportajın ilgili bölümü:

F ÖRGÜTÜ İÇİN BAŞBAKAN’IN YANINDAYIM

• ‘Bütün İslâmî cemaatlerin kökünü kazıyacağız’ sözü İslâm karşıtlığı olarak yorumlanabilir mi?

– Bu ifadeyi düzeltiyorum. F. Örgütünün kökünü kazıyacağız, cemaatlerin değil. Bizim karşı olmamızın sebebi gladyo olması, yoksa cemaatler değil. Herkes cemaat derken F. Örgütünden bahsettiği için toplumdaki yaygın ifadeyi kullandım. Ama sonra arkadaşlarım beni uyardı yanlış anlaşılma olur diye. Düzeltelim, bundan sonra hepimiz F. Örgütü diyelim dedim. F Örgütü bir Gladyo olduğu için yargının, polisin, ordunun içinde olduğu için onun kökü kazınmalıdır. Kim onun kökünü kazırsa kimse onun elini tutmayacak ve biz orada beraber olacağız. Çünkü bu kök kazıma bir şiddet, haksızlık olayı değil, hukukun gereği..

• O halde Tayyip Erdoğan’la da beraber mi olacaksınız?

– Evet, o konuda beraber olacağız. Yani F Örgütünün kökünün kazınmasında kim varsa. Çünkü Türkiye’nin Türkiye’den yönetilmesi için, Türkiye’de bir halk yönetimi milli yönetim olması için bu şart. Hükümetin F Örgütüne karşı yaptığı her şeyde. Bu örgütün polisini, savcısını, hakimlerini alıyor. (Hükümeti kastediyor)

• O memurları mağdur edilmiş gibi, yerlerinden edilmiş gibi görüyor musunuz?

– Mağdur yok. Burada doğru bir hukuk var.

• Ama oradan oraya atanıyorlar. Sürekli bir değişim…

– Çok doğru yapılıyor. F Örgütüne mensup adam polis olamaz. Yargıç olamaz, memur olamaz. F Örgütünün yurtları birer fesat yuvasıdır. Özel yurtlar kapatılmalıdır. Devlet kendi gücüyle şimdi yüklenip bir-iki yıl içinde kendi yurtlarını yapmalıdır. Özel yurtların birer fesat yuvası olarak F Örgütü tarafından kullanılmasına izin verilmemelidir. F Örgütünün üniversiteleri kamulaştırılmalıdır. CHP’nin F Örgütünün muhafızı olarak ortaya çıkması tarihi bir hatadır. Yasadışı F Örgütü hukuk yoluyla tasfiye edilmelidir. Sendika.org

1415190cookie-check‘F örgütüne karşı AKP’nin yanındayız’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.