Faciadan bir gün önce yangın çıkmış

13 Mayıs’ta Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait ocakta çıkan yangında, 301 madenci yaşamını yitirdi. Madende hayatını kaybeden işçilerin cesetleri 5 gün süren çalışmayla dışarı çıkartılabildi.

Faciayla ilgili başlatılan adli soruşturmada aralarında Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru ile İşletme Müdürü Akın Çelik’in de bulunduğu 8 kişi tutuklandı.

Ölen işçilerin aileleri adına açılan tazminat davalarından dolayı da Soma Kömür İşletmeleri’nin tüm mallarına, mahkeme tarafından tedbir konuldu.

27 Nisan 2014 tarihinde saat 17.21 ile 18 Mayıs 2014 tarihinde saat 13.57’ye kadar olan zaman aralığındaki 16 kameraya ait görüntüler izlendi. Kayıtlarda yer alan görüntüler uzmanlarca, tek tek çözümlendi.

4 kişilik uzman ekibin incelemeyi tamamlayıp hazırladığı rapor, bu kayıtlarla birlikte, soruşturmayı yürüten Soma Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi.

Uzmanlar, kameraları incelerken faciadan 2 gün önce de kameralara yansıyan ancak, defterlere işlenmeyen bir yangın tespit etti.

Kamera kayıtlarına göre 11 Mayıs günü saat 07.25 sıralarında kameralarda yoğun duman görülüyor. Bu duman yoğunluğu yaklaşık 16 saat sürüp aynı gün saat 23.05’e kadar devam ediyor.

1423390cookie-checkFaciadan bir gün önce yangın çıkmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.