Faşist Altın Şafak’ın yükselişi

“Yunanistan umutsuzluğa batarken, Altın Şafak yükseliyor” başlıklı haberde kamuoyu yoklamalarının Altın Şafak’ı üçüncü sırada gösterdiği belirtiliyor.

Haberde “tek milliyetçi seçenek” sloganıyla seçim kampanyası yürüten partinin art arda yapılan kamuoyu yoklamalarının Altın Şafak’ın yüzde 5,5 ila yüzde 7 oy alacağını gösterdiği vurgulanıyor.

Solcu Syriza ve merkez sağ Yeni Demokrasi hareketininse liderlik için başa baş bir yarış sürdürdüğü belirtiliyor.

Partililerin ise seçim mitinglerinde “iki haneli zaferden” bahsettikleri ve ülkenin ekonomik çöküşüyle ülkenin binlerce “kaçak göçmen” tarafından işgal edildiği algısı nedeniyle oluşan öfkeyle yüzde 10 veya üzerinde oy almaktan bahsettikleri söyleniyor.

‘Öfkeden destek alıyorlar’

Haberde görüşlerine yer verilen eski Muhafazakâr Milletvekili Fotini “Korkuyorum. İlk kez bu seçimin ne getireceğini bilmiyoruz. Ancak bildiğimiz Altın Şafak’ın iyi bir performans göstereceği ve aklı başında herkes için bu kaygı verici bir şey” diyor.

Guardian’ın haberi şöyle sona eriyor;

“Geçen Ocak ayında yapılan genel seçimlerde liderlerinin çoğu parmaklıklar ardından kampanya yürütmesine karşın Altın Şafak oyların yüzde 6,9’unu aldı. Şimdi yoksulluk ve umutsuzluk dolu bir atmosferde özgürce kampanya yürüten aşırı sağcılar artan vergiler ve bütçe kesintilerine duyulan öfkeden destek kazandı. Beklendiği gibi Syriza ya da Yeni Demokrasi Hareketi hükümet kuracak çoğunluğu kazanamaz ve koalisyona giderlerse Altın Şafak ana muhalefet partisi olacak. Üçüncü Reich’ın acımasız işgalinin izlerini hala taşıyan ülkede tüm siyasi yelpaze Altın Şafak’ın bu rolü almasına izin vermeyeceklerini vaat etti. Pipili de ‘Çok sayıda insan faşistlerin değil, sosyalist Pasok’un üçüncü parti olması için dua ediyor’ dedi.”

1464490cookie-checkFaşist Altın Şafak’ın yükselişi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.