Faşist BNP liderine yumurta

Griffin, parlamento önünde büyük bir gururla çıktığı basının önünde kovalamaca oynayan çocuklar gibi kaçmak zorunda kaldı. Ellerinde “Stop BNP” pankartları taşıyan yüze yakın göstericinin toplantı yerine yaklaşması üzerine korumalar arasında bir gerginlik yaşandı.

Göstericilerin yumurtalı saldırıya başlaması üzerine de BNP lideri önde olmak üzere kaçarak kendilerini bekleyen otomobile binmeyi başardılar.

BNP lideri ve ekibinin kaçması üzerine zafer çığlıkları atan göstericiler kendilerine yönelen kameralara da, BNP’ye hiç bir zaman rahat aldırmayacaklarını söylediler…

İKİ SANDALYELİ ZAFER

BNP geçen pazar günü açıklanan AP seçim sonuçlarına göre birisi lideri Griffin olmak üzere iki milletvekilliği kazanmıştı.

Tarihinde ilk kez AP’de sandalyesi kazanan BNP lideri yaptığı açıklamada partisinin ırkçı olmadığı yalnızca düşündüklerini diğer partilerin tersine açıkca dile getirdiklerini söyledi.

BNP’nin sandalye kazanması İşçi Partisi’nce “Felaket”, Muhafazakarlarca ise “İğrenç” olarak nitelenmişti. Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği de tarihinde ilk kez İngiltere’deki siyasi bir partiye karşı açıklama yapmıştı. Büyükelçilik, seçim kampanyasında Türkiye’ye AB kapısının kapanması yoksa 80 milyon Müslüman’ın İngiltere’yi işgal edeceğini öne süren BNP broşürlerinin toplatılmasını istemişti.

AP seçimlerinde BNP yüzde 6.2, Yeşiller 8.6, Lİberal Demokratlar 13.7, İşçi Partisi 15.7 ve UK Independent Party 16.5 ve Muhafazakarlar 27.7 oranlarında oy almıştı.

BNP’Lİ TÜRK

BNP belediye meclis üyesi yarı Türk Lawrence Rüstem (32) de 2006’da Açık Gazete’ye yaptığı açıklamada, “50 yıl içinde İngiliz ırkı azalacak, göçmenlere dönmeleri için 150 bin Sterlin verirdim” demişti.

Partide bir yarısının Türk olmasından dolayı bazı çatlak sesler çıktığını itiraf eden Rüstem, “Benden hoşlanmayandan ben de hoşlanmam” diyerek kesin tavır takındığını söylemişti.

Politikayla uğraşmasına karşın Türkiye, KKTC ve politikacılarını bilmeyen Rüstem Yalnız babası sağ iken Türkiye’deki BNP’nin benzeri partinin “Bozkurtlar” olduğunu öğrenmiş. Bir gün” diyor, “Türkiye’de oy kullanma hakkım olursa oyumu onlara veririm…”

İLGİLİ HABER: Göçmenlere dönmeleri için 150 bin verirdim

823200cookie-checkFaşist BNP liderine yumurta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.