Faşist BNP’nin gerçek yüzü BBC’de

BBC muhabirinin, bir başka kimlikle aralarına sızdığı partililerin, gizli çekimlerden habersiz değişik ırklar hakkında yaptıkları yorumların yanı sıra parti lideri Nick Griffin’in de İslam’dan ‘şeytansı bir inanış’ diye söz ettiği ortaya çıktı.

 Bu arada, BNP üyelerinden Steve Barkham, Bradford’da 2001 yılındaki ırkçı şiddet olayları sırasında bir Müslüman Asyalıya nasıl saldırdığını ve onu dakikalarca nasıl tekme-tokat dövdüğünü anlattı.

 Barkham, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Asyalının daha sonra kendisini ‘teşhis edememesinden’ de gururla söz etti.

Görüntülerin BBC’de yayınlanmasının ardından açıklama yapan BNP lideri Nick Griffin, BBC’yi montaj sırasında yanlış görüntü ve ifadeleri birbiri ardına sıralayarak kurgu yapmakla suçlarken, ‘örneğin benim yaptığım konuşmanın tümünde, dini ve etnik azınlıklara yönelik şiddet olayları hakkında olumsuz ifadeler yer alıyordu. Ancak konuşmam öyle yerlerinden kesilmiş ki, benim Müslümanlara karşı özel bir düşmanlığım varmış gibi bir görüntü ortaya çıkmış’ dedi.

YASAL İŞLEM BAŞLIYOR

BBC ise belgeselin montaj masası kurgulamasıyla ortaya çıktığı yolundaki suçlamaları reddetti ve ellerindeki bütün görüntülerin savcılık ve polise teslim edileceğini açıkladı.

BBC muhabirinin, söz konusu belgeseli yapabilmek adına BNP’nin Batı Yorkshire bölge teşkilatına sızıp altı ay boyunca burada vakit geçirdiğine dikkati çeken ünlü yayın kuruluşu, BNP lideri Nick Griffin’in partililere, ‘Ayağa kalkın ve partiniz, ülkeniz için bir şeyler yapın. Yoksa Müslümanlar size ve ailenize bir şeyler yapacak. Ben bunu dışarıda söylesem 7 yıl hapis cezasına çarptırılırım. Bunun için susuyoruz’ gibi kışkırtıcı çağrılarda bulunduğuna dair görüntülere de yer verdi.

Belgeselde bazı üyelerin Bradford’daki camiyi havaya uçurmaktan söz ettiği, bazılarının Müslümanlara ait bir restoranın posta kutusuna nasıl köpek pisliği doldurduğunu anlattığı dikkati çekti. 

Batı Yorksihe polis teşkilatı sözcüsüyse henüz bütün görüntülerin izlenmediğini, bunun yapılmasının ardından gereken tüm yasal işlemlerin yerine getirileceğini açıkladı.
 

 

1093090cookie-checkFaşist BNP’nin gerçek yüzü BBC’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.