Faşist katiller ‘örgütsüz’müş

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan 7 kişinin sorgusunun sürdüğünü belirterek, cinayetin herhangi bir siyasi boyutu ve örgüt bağlantısı bulunmadığını söyledi. Cerrah, cinayetin, “milliyetçi duygularla işlendiğini” belirtti.


Cerrah, “Gözaltında bulunan 7 kişinin sorgusu sürüyor” dedi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan zanlı Ogun Samast’ın, Trabzon’da 2 yıl önce McDonald’s’ın bombalanması olayına karışan Yasin Hayal ile bağlantı içerisinde olduğunu ifade eden Cerrah, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü kaydetti.


Cerrah, “Cinayetin herhangi bir siyasi boyutu ve örgüt bağlantısı yok. Zanlı, milliyetçi duygularla cinayeti işlemiş. Arkadaşı Yasin Hayal’le de bu konuda görüşmelerde bulunmuş” diye konuştu.


Bazı basın organlarında kendisiyle ilgili yazılan yazıları da eleştiren Cerrah, “Bazı gazetelerin köşe yazarları, hakkımda olumsuz yazılar yazıyorlar. Bu kişilerin ne yapmak istediklerini, nereye varmak istediklerini de anlamıyorum” dedi.


TÜRKİYE’DE KARANLIKTA KALMIŞ SUİKASTLAR


Dünyanın birçok yerinde işlenen suikastlar ve girişimlerinin sırları halen sürüyor.
    
Gazeteci Hrant Dink’in cinayeti ile ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülürken, dünya coğrafyasının değişik yerlerinde devlet adamlarına ve aydınlara karşı yönelik suikast ve girişimlerinin ardındaki sis perdesi aydınlatılamadı.
    
TURGUT ÖZAL


Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın 1988’de başbakanlığı döneminde ANAP’ın kongresinde uğradığı silahlı saldırıda elinden yaralanması Türkiye’de büyük etki yaratmıştı. Kartal Demirağ adlı saldırgan olaydan sonra yakalanırken, Özal’a yönelik bu suikast ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldıysa da, gerçek neden bir türlü aydınlatılamadı.


MUMCU, KIŞLALI, AKSOY, ÜÇOK
    
Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Prof. Dr. Muammer Aksoy ve Doç. Dr. Bahriye Üçok’a yönelik suikastlarla ilgili Umut Davası 2005 yılında sona ererken, bu cinayetlerle ilgili birçok bağlantının çözülemediğine inanılıyor.
    
Prof. Dr. Muammer Aksoy’u 31 Ocak 1990’da Bahçelievler’deki evinin girişinde, Doç. Dr. Bahriye Üçok’u ise 6 Ekim 1990’da evine gönderdiği bombalı paketle, 24 Ocak 1993’te Mumcu ve 21 Ekim 1999 günü de Prof. Dr. Kışlalı da otomobillerine konan bomba ile öldürülmeleri olaylarını kapsayan “Umut Operasyonu”na ilişkin davada, sanık Ferhan Özmen, “Anayasal düzeni cebren değiştirmeye teşebbüs etme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış, davada 1 sanık 15 yıl, 2 sanık 6’şar yıl 3’er ay, 4 sanık 3’er yıl 1’er ay, 1 sanık da 3 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edilmişti.
    
Dava sonuçlanmasına rağmen bu cinayetlerle ilgili birçok bağlantının halen çözülemediği, azmettiricilerin yakalanılamadığı inancı yaygın.
    
ABDİ İPEKÇİ VE ÇETİN EMEÇ
    
Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü ve Başyazarı Abdi İpekçi, 1 Şubat 1979 aksamı gazeteden Nişantaşı’ndaki evine giderken otomobilinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi, yakalanan suikast sanığı Mehmet Ali Ağca’nın 28 Nisan 1980’de Maltepe Askeri Cezaevi’nden kaçırılması ve yıllar sonra Türkiye’ye getirildikten sonra “Ben Abdi İpekçi’nin katili değilim. Ben sadece aktördüm” demesi hep akıllarda suikastla ilgili soru işaretleri bıraktı.
    
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç’in şoförüyle birlikte 7 Mart 1990’da öldürülmesi üzerindeki sis perdesi de halen aydınlatılamaması dikkati çekiyor.
    
HABLEMİTOĞLU
    
18 Aralık 2002’de evinin önünde silahlı saldırı sonucu öldürülen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun cinayeti de her zaman akıllarda soru işareti bıraktı.
    
CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı ve arkadaşların, 14 Aralık 2006’da TBMM Başkanlığına sunulan önergede, Ankara Üniversitesinin eski Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hablemitoğlu’nun katillerinin bugüne kadar ortaya çıkarılamadığı, olayın ”faili meçhul cinayet” sayıldığı kaydedilerek, Hablemitoğlu cinayetinin araştırılması, irdelenmesi ve yeni siyasi cinayetlerin önlenebilmesi için meclis araştırması açılmasını istendiler.


İLGİLİ KÖŞE:
Ufuk Uras / Ne mutlu Türküm diyene!
Pınar Selek / Hrant’ın patikası…
Doğu Ergil / Ode to lost hopes
Ali Haydar Nergis / Linç kültürü ve Hrant Dink
Faruk Eskioğlu / Artık kalbim yoruldu
Çiğdem Şahin / Güvercinleri de vururlar…
Ali Keskin / Bana ölümü anlatır mısın?
Alpaslan Düven / Hrant Dink ile bir anı
Sevda Kaynar / Bir kişilik soykırım
Ozan Ceyhun / Dostumuz Hrant Drink…
Doğa Taşlardan / Daha cümlesini bitirmemişti….
Vicdan Kayır / Bu cinayet Anadolu’yu kefene sarıyor…
Mustafa Yaşacan / Biz halkız yeniden doğarız ölümlerden…
Burhan Ozbey / Emperyalist akbabaların oyununa…
İsmail Cem Özkan / Yakın mesafeden ateş!
Birol Ertan / Hrant Dink’i Kim Öldürdü?
Berna Kayra / Düşünmek yasaklanamaz


İLGİLİ BAZI SON HABERLER:
Zanlı: Namaz kıldım, vurdum
Vali: Zanlı silahı ve beresiyle…
Zanlı yakalandı…
İlk tören Salı saat 11’de Agos’ta…
3 saatte 230’un üzerinde ihbar…
‘Bu saldırı hepimize!’
Hepimiz Hrantız!
Olli Rehn: Şok oldum
Dostumuz Hrant’a kalleş suikast…



 

1038010cookie-checkFaşist katiller ‘örgütsüz’müş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.