Faşist Mussoline’ye karşı ‘Ohi Günü’

28 Ekim 1940’ın yıldönümü “Ohi Günü” dolayısıyla, Yunanistan’ın Atina ve Selanik şehirlerinin yanı sıra dün Lefkoşa’nın  Rum kesiminde de etkinlikler düzenlendi. Rum gazetelerinin geniş yer ayırdığı habere göre, dün saat 11.00’de, Yunanistan büyükelçiliğinin karşısındaki alanda resmi geçit töreni düzenlendi.


Resmi geçitte selamı, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hrsitofyas ve Yunanistan’ın büyükelçisi Dimitris Rallis’in kabul ettiğini yazan gazete, resmi geçit törenine devlet ve hükümet yetkililerinin yanı sıra başka üst yetkililerin de katıldığını, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Rum Sağlık Bakanı Hristos Patsalidis’in yaptığını belirtti.


TÜRK BAKAN DA YERALDI


Gazeteler , Yunan Silahlı Kuvvetlerinin dün Selanik’te düzenlediği büyük askeri resmi geçit törenine, Rum Savunma Bakanı Kostas Papakostas ve Türkiye Milli Savunma Bakan Vecdi Gönül’ün katıldığını da belirttiler.


Konuya orta sayfasından geniş yer veren MAHİ haberinde, Yunanistan’ın Güney Kıbrıs büyükelçisi Dimitris Rallis, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, Rum Sağlık Bakanı Hristos Patsalidis ve Lefkoşa’daki etkinliklere katılmak üzere adada bulunan Yunanistan’daki “LAOS” partisi genel başkanı Yorgos Karacaferis’in gün dolayısıyla yayımladığı mesajlara yer verdi.


RESMİ GEÇİTTE FOTOĞRAF ÇEKEN TÜRK


FİLELEFTHEROS, 28 Ekim “Ohi günü” nedeniyle dün Güney Lefkoşa’da gerçekleştirilen resmi geçit törenine katılıp resim çeken bir Türk’ün, Rum İstihbarat Teşkilatı (KİP) üyeleri tarafından fark edilip, Lefkoşa Rum Polis karakolunda sorguya alındığı bildirildi.


Gazete, resmi yetkililerin bulunduğu tribünün yakınında duran ve elinde naylon bir poşetle bir fotoğraf makinesi tutan genç Türk’ün; doktor olduğunu ve bir grupla birlikte adaya Larnaka havaalanından geldiğini ifade ettiğini yazdı.


Pasaportunda vizesi bulunan ve adaya yasalara uygun bir şekilde giriş yaptığı tespit edilen şahsın, fotoğrafçılık hobisi dolayısıyla resmi geçide katıldığı ve fotoğraf çektiği belirtildi.


Gazete söz konusu şahsın Rum polisince serbest bırakıldığını kaydettiği haberinde, Türk’ün adına yer vermedi.

711470cookie-checkFaşist Mussoline’ye karşı ‘Ohi Günü’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.