Faşist Pinochet’in suçları bitmiyor…

Pinochet iki gün önce de vergi kaçırmakla suçlanmıştı. Bugün 90 yaşına giren Pinochet hakkında, 1974 yılında yedi sol kanat eylemcinin ortadan kaybolmalarıyla ilgili bir iddianame verildi. O tarihte, Pinochet hükümeti bu kişilerin karşıt görüşlü gruplar arasında çıkan bir çatışmada öldüklerini açıklamıştı.

Eski diktatör hakkında iki gün önce de gizli bankalarda hesaplar bulundurarak, vergi kaçırdığı suçlamasında bulunulmuştu.

Yeni suçlamalar, Pinochet’nin iktidara geldiği ilk yıllarda gizli polis tarafından gözaltına alındıktan sonra 100’den fazla sol kanat eylemcinin ortadan kaybolduğu
Kolombo Operasyonu olarak bilinen olay hakkındaki insan hakları davasıyla ilişkili.

2000 yılından bu yana, General Pinochet hakkında insan hakları ihlalleri iddialarıyla çeşitli suçlamalar yapılmış, ancak eski diktatörün sağlığının yargı önüne çıkmaya müsaade etmediği gerekçe gösterilerek bu davalar düşürülmüştü.

Ancak Pinochet’yi geçen ay muayene eden doktorlar, sağlığının mahkeme önüne çıkacak kadar iyi olduğu sonucuna varmışlardı.

General Pinochet’nin avukatları, müvekkillerinin masum olduğunu savunuyor.

Resmi bir soruşturma sonunda Pinochet iktidarı süresince üç bini aşkın kişinin siyasi şiddet olayları sonunda öldüğü hükmüne varılmıştı. (BBC)

 

1118870cookie-checkFaşist Pinochet’in suçları bitmiyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.