Fakdere’deki kaçak yapılar derhal mühürlenmeli!

YETKİLİLER DERHAL EL KOYMALI

Antik dönemde iskele olarak kullanılan Fakdere koyundaki 34 dönümlük arazi üzerinde kaçak olarak inşasına başlanan yaklaşık on adet yapıyla ilgili gelişmeleri değerlendiren avukat Tuncay Koç, “sıradan bir köylü herhangi bir kulübe dahi yapamazken, bakir koylara bu kadar pervasızca saldırılması şüphe uyandırmaktadır. Kaş Kaymakamlığı ve Antalya İl Özel İdaresi yetkililerinin olaya derhal el koyması gerekmektedir. Alanda Özel çevre Koruma kurumu tarafından biyolojik çeşitlilikle ilgili bir proje yürütülürken yasadışı yapılaşmaya yol açılması, alanda bulunan arkeolojik değere sahip eserlerin tahrip edilmesi de ayrı bir suçtur” dedi.

Çevre ve imar sorunlarıyla ilgili konularda yürüttüğü hukuki çalışmalarla bilinen Koç, Fakdere’deki kaçak yapılaşmayla ilgili yetkililerin derhal harekete geçmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

İDARİ İHMALLER KAÇAK YAPILAŞMAYI TEŞVİK EDİYOR

Çanakkale’den İskenderun’a kadar Türkiye kıyılarında korunarak bugüne kadar ulaşabilen son bakir koyları barındıran bölgenin uzun süredir rant ve yapılaşma baskısı altında olduğunu belirten uzmanlara göre kaçak yapılaşmaların önüne geçebilmek için daha sıkı tedbirlerin alınması gerekiyor. İdari ihmallerin de kaçak yapılaşmayı teşvik ettiğini belirten uzmanlar, Türkiye’nin uluslararası sözleşmelerle de korumayı taahhüt etttiği bölgenin biyolojik çeşitlilik açısından da önemli bir alan olduğunu belirtiyor.

BÖLGEDEKİ KOY YAĞMASI SON BEŞ YILDA HIZLANDI

Kaş ve çevresinde ortaya çıkan kaçak ve imarsız yapılaşma son beş yılda çok sayıda koyun tahrip edilmesine yol açtı. 2009 yılı Aralık ayında Kaş-Kekova ÖÇK Bölgesi sınırlarındaki Sısla Koyunda izinsiz olarak inşasına başlanan çekek yerinin yanısıra 2010 Ocak ayında ortaya çıkan Kalkan Kalamar Koyundaki imarsız alanda inşa edilen 34 villa inşaatı bölgedeki koy yağmasının son örneklerini oluşturuyor. Sısla koyundaki izinsiz çekek yeri, yetkililerin devreye girmesiyle durdurulmuştu. Kalamar Koyundaki yapılarla ilgili idari ve hukuki soruşturmanın halen sürdüğü öğrenildi.

1529380cookie-checkFakdere’deki kaçak yapılar derhal mühürlenmeli!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.