Farc lideri kıl payı kaçtı

Kolombiya ordusunun Huila ve Cauca bölgeleri arasında yer alan Farc kampına düzenlediği baskında, lider Alfonso Cano’nun kıyafetlerini, eşyalarının yarısını, ve genelde yanından hiç ayırmadığı iki köpeğini ardında bıraktığı söyleniyor.

Farc, son yıllarda Kolombiya ordusunun operasyonlarında ciddi darbeler aldı.

Örgütün askeri kanadının başında olan ve Mono Jojoy olarak bilinen Jorge Briceno geçen eylül ayında Kolombiya ordusunun bombardımanında öldürülmüştü. Ordu, Farc’ın güvenlik şefi Alirio Rojas Bocanegra’yı da mart ayında öldürdüğünü söylüyor.

Başkent Bogota’da bir askeri havaalanında gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Santos, örgüt lideri Alfonso Cano’nun saklandığı yer hakkında Farc içinden bir muhbirin bilgi verdiğini belirtti.

Ordu birlikleri, yağmur ormanlarıyla kaplı dağlık bölgeyi önce bombalayıp sonra baskın düzenledi. Fakat kampa girince Farc liderinin kaçmış olduğunu farkettiklerini söylüyorlar.

Cumhurbaşkanı Santos, Alfonso Cano’nun sevdiği marka olarak bilinen sigaranın izmaritlerine rastlandığını da söyledi.

Kolombiya hükümetine göre, Alfonso Cano bundan önce iki kez daha güvenlik güçlerince neredeyse yakalanacakken kaçmayı başardı.

Cumhurbaşkanı Santos, Farc’ın lider kadrosunun kalelerinin birer birer düştüğünü söyleyerek, hükümet güçlerine arama operasyonlarını yoğunlaştırmaları emrini verdiğini kaydetti.

62 yaşında eski bir akademisyen olan Alfonso Cano, 2008 yılında selefi Manuel Marulanda’nın kalp krizinden ölümü ardından Farc liderliğine geçti.

1964’de kurulan ve Kolombiya’daki en büyük hükümet karşıtı silahlı örgüt olan Farc, Marksist bir yönetim oluşturmayı hedefliyor.

1298250cookie-checkFarc lideri kıl payı kaçtı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.