FARC liderinin öldürülmesi gerginliği artırdı

Küba devlet başkanlığı görevini bırakan Fidel Castro, ABD’yi, Kolombiya askerlerinin önceki gün sınırı geçip Ekvador’da Kolombiya Devrimci Silahlı Güçler’in (FARC) iki numaralı ismi Raul Reyes’i öldürmesinden sonra Kolombiya, Ekvador ve Venezuela arasında başlayan gerginliği kışkırtmakla suçladı.

Castro, Küba basınında yayımlanan makalesinde, Kolombiya askerlerinin saldırısına atıfta bulunarak, “Savaş borazanları güçlü bir şekilde duyuluyor, bu, Yanki imparatorluğunun soykırımsal planlarının sonucudur. Yeni olan hiçbir şey yoktur, bu öngörülmüştü” dedi.

Öte yandan Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet, Kolombiya’dan “açıklama” istedi.

Bachelet, ADN adlı Şili radyosuna yaptığı açıklamada, bu durumdan ötürü çok kaygılı olduklarını ve Ekvador, Brezilya ve Arjantin devlet başkanlarıyla temas kurduğunu belirterek, bu tür bir durumun Kolombiya’nın Ekvadorlulara, Ekvador devlet başkanına ve bölgenin tümüne bir açıklama yapmasını gerektirdiğini söyledi.

Arjantin de, “Ekvador gibi bir bölge ülkesinin topraklarının ihlal edilmesinden dolayı çok kaygılı ve üzgün olduğunu” açıkladı.

1167880cookie-checkFARC liderinin öldürülmesi gerginliği artırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.